Mitől lehet? (info lent)
Körülbelül két hónapja szédülök. A szédülés előtt elvesztem az egyensúlyérzékem, így meg kell valamiben kapaszkodnom, és elsötétül minden. Tulajdonképpen nem minden sötétül el, látom például a bútorok színeit, de körülötte sötétbe borul minden. Pár hónapja eléggé feledékeny voltam, elfelejtettem, hogy megittam-e az üdítőmet és kisebb dolgokat, de már ez nem gyakori nálam. A szédülésről is csak azt gondoltam, hogy hirtelen álltam fel, de néha akkor is szédülök, ha ülök vagy fekszem. Nem tudom, hogy táplálkozási zavar-e, de mindenesetre leírom a napi étkezéseimet. Mivel nyár van, kilenc előtt soha nem kelek fel, minimum háromnegyed tízkor, maximum tíz vagy tizenegy órakkor. Hétköznap és szombaton az ébredésem után 3-4 órán át nem eszem, csak nagyon ritkán. Utána is csak valami felvágottat, vagy péksüteményt. Szóval már egyből ebédelek. Délután is csak valami felvágottat, vagy anyukám főztjét. Vacsorázni természetesen szoktam, de van olyan is, hogy nem vagyok éhes, de ez csak ritkán történik. Lefekvés előtt ritkán nasizom, de mostanában rákaptam. Körülbelül hajnali 1 órakkor fekszem le. Egész nap maximum 1,5-2 liter folyadékot iszom. 13 éves lány vagyok, 159-160 cm, 51-52kg.
Vajon mitől szédülök?
A válaszokat előre is köszönöm!
Valószínű nálad ezt a serdülőkori hormonváltozások, hirtelen növés okozza. De nemárt, ha megmutatod orvosnak.
Vérnyomás, egyensúlyszerv zavara is lehet. Esetleg pszichés háttere van. De legvalószínűbb az első.
Úgy látom, nem eszel túl változatosan (bár ez anyukád főztjétől is függ), de a te korodban sokkal több tápanyagra/energiára lenne szükséged, így valamilyen hiány is lehet.
Emellett csatolnám, amit az első válaszadó írt.
Persze az sem biztos, hogy csak egyetlen dolog áll a háttérben.
Próbálj többfélét enni, főleg sok vitamint és fehérjét, és igyál ásványvizet, lehetőleg abból se mindig ugyanolyan fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!