Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » MRI vizsgálat eredménye:...

MRI vizsgálat eredménye: cysta, és valószínüleg ischaemias laesio, valamint lacunaris infarctus az agyban. Mit jelenthet ez?

Figyelt kérdés

Orvos fog tudni válaszolni erre, de csak két nap múlva megyek hozzá, és addig is szeretnék tudni valamit. Ha esetleg valaki már találkozott hasonlóval, vagy hallott ezekről, és meg tudja mondani, mennyire kell ezeket komolyan venni... Hálás lennék!

Az idegen szavakra már próbáltam rákeresni, de egyrészt csak további idegen szavakkal magyarázták, másrészt ez számomra még mindig nem magyarázza, hogy ennek mik lehetnek a következményei, igényel-e bármilyen beavatkozást, romolhat-e, stb.

2008. nov. 17. 10:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mindenképpen írd meg, légy szíves, hogy mit mondott az orvos. Szorítok. (3.)
2008. nov. 17. 14:38
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Itt legfőképpen nem az a kérdés, hogy mi is a pontos diagnózis, mint az első válaszban írtam, ide sokkal több infó kell, egy MRI csak egy "szelet" a teljes diagnózishoz felállításához.

Félni nem kell, hiszen ennél súlyosabb kórképpel is lehet teljes életet élni, itt még semmi veszélyes dolog nincs. Csak figyelmeztetés, hogy oda kell nézni néha.

Ami viszont SOKKAL fontosabb, hogy mi okozta az agyi infarktust. Ugyanis ha vérrög vagy bármi ilyesmi, akkor azt kezelni kell. Ha meszesedés, akkor - a kor miatt - szintén nagyon oda kell figyelni rá. Ha nem ezek, akkor meg ki kell deríteni, hogy mi lehet az oka a szövetelhalásnak. Hiszen a probléma gyökerénél kell megoldani a problémát, nem csak felszínesen kezelgetni, hátha "nem lesz több ilyen." Az infarktus jel, amelyre oda kell figyelni.

2008. nov. 17. 17:52
 13/18 A kérdező kommentje:

Azon törtem a fejem, hogy nincs összehasonlítási alapom... Nem tudhatom, másnak a fejében mi van. Lehet, hogy ez még a "normális" kategória? Sokat fáj a fejem, valóban, ezt idáig rendszeresen a hidegfrontokra fogtam... De az is igaz, hogy kb. 12-14 éves korom óta ez rendszeres (tehát az életem felét idáig fejfájásokkal töltöttem). Ez kellemetlen, de ha olyan veszélyes lenne, lennének azért más tünetei is, vagy rosszul gondolom?

Egyébként teljesen mindegy, mit spekulálok, holnap végre már megmondja a doki, hogy mi a helyzet :)

(csak tényleg jó kicsit beszélgetni róla, legalább addig sem magamban őrlődöm...)

2008. nov. 18. 08:18
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is így vagyok a bajokkal, mint Te. Próbálok róluk beszélni, és akkor könnyebben fel tudom dolgozni azokat. Nagyon nyomasztó, amikor nincs senki, akihez lehetne szólni.(3.)
2008. nov. 18. 09:09
 15/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nos, az orvos tegnap csak elolvasta a leletet, megnézte a felvételeket, aztán legyintett egyet lazán, hogy szerinte nem ciszta (legfeljebb valami fejlődési sajátosság), az infarktushoz pedig túl fiatal vagyok, tehát szerinte nincs miért aggódnom. :)

Persze én kicsit azért aggódom, mert ez a "szerintem ez nem komoly" hozzáállás kicsit fura nekem, anélkül, hogy meggyőződnénk róla, hogy most akkor tényleg melyik (rendellenesség, vagy nem), de bizonyára sok ilyet látott már, és tudja, miről beszél. Mindenesetre megnyugodtam, ezek szerint az agyamban minden rendben van, csak vaklárma volt (úgy értelmeztem a neurológus által mondottakat, mintha a radiolódusok direkt a lehető legrosszabb variációt írnák a leletre). Hát okoztak nekem ezzel néhány nehéz napot, de sebaj :)

És még egyszer köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! :)

2008. nov. 20. 08:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia! Örülök, hogy nincs komoly bajod. Ezzel egyébként választ kaptál arra, hogy miért fáj a fejed olyan gyakran? Felírtak valami gyógyszert? Az orvosok egyébként olyanok, hogy ha eltér a diagnózisuk a tünetek alapján, akkor a legrosszabbra készülnek fel. Úgy értem, a tünetek alapján elvárható legrosszabb diagnózist adják. Ezt nekem egy klinikán dolgozó gyermekorvos mondta. További szép napot Neked. (3)
2008. nov. 21. 12:39
 17/18 A kérdező kommentje:

Szia :)

Nem, sajnos választ nem kaptam, de majd akkor továbbra is ráfogom a hidegfrontra :)

Amúgy egyrészt tetszett a neurológus, illetve hogy egyáltalán elküldött MRI-re, hogy ha már ennyit fáj a fejem, akkor az életben legalább egyszer "kötelező".

Másrészt fura volt, mert azért kérdezősködtem, hogy akkor mit jelent mindaz, ami a leleten van, vagy hogy nagy baj lenne-e, ha mégis a leletet értékelő radiológusnak lenne igaza, de... nem igazán akart válaszolgatni, úgy vettem észre. Mintha tökmindegy lenne, mit mond, úgysem értem :s

Pedig amúgy értelmes embernek tartom magam :), szóval nekem mondhatná, felfognám, azt hiszem...

Na mindegy. Ha nagy bajom lenne, arról nyilván úgyis tudnék.

Köszi, hogy szorítottatok :)

2008. nov. 21. 14:07
 18/18 anonim válasza:
Szia tudom.hogy mar os regi ez a kerdes de hatha latod.. mi lett azotta veled?hasonlo eredmenyem lett nekem is.
2020. máj. 3. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!