A Xanax teljes megvonásánál mire számìthatok?
Kb. 2 éve szedem a Xanaxot. 1.5 évig rendszertelenül akár napi 8mg-ot is, nagyjából fél éve pedig elkezdtem fokozatosan csökkenteni. Eljutottam odáig, hogy már napi 1.5 mg-ra , rendszeres időpontokban bevéve, lecsökkentettem.
Mikor ma visszamentem a kezelőorvosomhoz, aki előre felírt 3 havi adagot arra hivatkozva hogy nyáron nem tudnak fogadni a gondozóban, meglepődött azon hogy hogy nem tettem még le teljesen ez alatt a 3 hónap alatt. Hiába magyaráztam neki hogy fokozatosan csökkentettem a gyógyszert, nem érdekelte a dolog és azt mondta, nem írja fel többet. Félek hogy a már fokozatosan csökkentett gyógyszer és az azonnali megvonás közt azért lényegi különbség van és nem leszek jól.
Voltatok már hasonló helyzetben? Mire lehet számítani ? A megvonási tünetek mennyiben befolyásolhatják a tanulmányi eredményeimet?
Szörnyű, ki sem lehet bìrni.
Csak ès kizárólag fokozatos csökkentéssel.
A hirtelen megvonástól nem tudtam menni, vagyis érzékvesztés és majdnem megőrültem. Legalábbis úgy éreztem.
Ez sajnos veszélyes.
Nekem egyébként egy év alatt sikerült letenni fokozatos csökkentéssel, orvosi segítséggel a háttérben.
Az Ashton kézikönyv nagyon sokat segített!
Kedves Kérdező!
Kizárólag nagyon lassan,fokozatosan csökkentve szabad elhagyni.Egykori masszív benzo függőként a 2 heti (0,125mg) csökkentést javaslom.
Ha otthon ez kivitelezhetetlen,akkor érdemes Rehabilitációs Intézménybe menni felépülni.
Köszönöm szépen a válaszokat! Így visszagondolva a 8mg helyett a 1.5 nekem már szép eredmény, 0.5 -el csökkentem még akkor kb 2-3 hetente, ahogy sikerül éppen. Már úgy érzem nem vagyok messze a teljes leszokástól. :)
Nem olyan egyszerű ez mint az orvos gondolja, napra pontosan kiszámítva , hogy mikor hagyja abba az ember, marhaság. Helyette meg felírt volna 2 gyógyszert ami totál leszedálja az agyam. Még szerencse hogy tudok szerezni, frankón magamra hagyott ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!