A Frontin/Xanax abbahagyása után ilyen komoly elvonási tünetek jelentkezhetnek?
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Nem orvosi utasításra szedtem kb. fél éven keresztül eddig napi 6-10 mg Frontint vagy olykor Xanax Retard 1mg tablettát. Most ezt hirtelen abbahagytam az egészségemre való tekintettel és nagyon komoly, furcsa tüneteket észlelek.
Az első ami jelentkezett, egy pánikroham szerű remegéssel, sírással kezdődő állapot. Ezt az okos helyzetfelismerésemre való tekintettel le tudtam magamban állítani. Most ezt követi az állandó remegés, hiányérzet, elnehezedtek az izmaim , nincs kedvem, erőm semmihez, olykor hallucinálok árnyékokat . Idegesítenek a zajok, de nem akarok egyedül maradni. Idegesít egy érintés, nem tudok koncentrálni a feladataimra sem! Segítsetek kérlek! Van akinek hasonló gondja van? Mit lehetne tenni?
A betegtájékoztató írja,hogy mik lehetnek a tünetek,ha valaki hirtelen abbahagyja a szedésüket.
Miért nem azt olvasod el?
Most olvasom csak ezt a kérdést, napi 6-10 mg, uramisten, és nem is orvosi utasításra, ezt hogy hoztad össze?
Hogy vagy? Hogy megy a leállás?
6-10mg az embertelenül brutális adag, nem is hallottam még ilyenről.. főleg orvosi utasítás nélkül.
Ennyiről lejönni évekig fog tartani, de min. 1 évig
Kedves előző válaszolók, nem olyan nehéz ám 10-12 tablettáig felemelni az adagot, sokkal szomorúbb esetek is vannak sajnos.
Kedves kérdező, a 7es valaszolo mindent leírt amit én is hozzá tudtam volna szólni.
Talán még annyi, hogy amikor én szoktattam le magam egy másik gyogyszerrol, akkor nem hirtelen csináltam, hanem hetente feleztem kb az adagom, a legvégén pedig amikor már csak egy negyedet szedtem, akkor azt hosszabb ideig, aztan kétnaponta, háromnaponta már csak.
Emlekszem volt amikor az egész testemmel megfeszulve vergődtem a szőnyegen, pedig amugy semmi más bajom nem volt, csak az elvonás. Könnyű mondani, de ilyenkor én ezt így hagytam, hogy vergődjek ameddig akarok, csak a gyogyszerhez ne nyúljak, aztan ha kivergődtem magam akár órák hosszan keresztül, közhely, de filmeket néztem, olvastam, futni mentem... eltereltem a gondolataim.
Kitartás
A frontint es egyéb benzoamid tartalmu gyógyszereket is csak nagyon lassan, nagyon kevés csökkentéssel kellene elhagyni, hogy minél elviselhetőbb elvonási tunetekkel szabadulj meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!