Tejallergiások, Ti miket esztek?
Kiderült, hogy allergiás vagyok a kazeinre. Csak az a problémám, hogy diákmunkából élő egyetemista vagyok, s kaják pedig nagyon drágák.
Megnéztem a kométa felvágottakban jelzik, hogy tejfehérje mentes, viszont alaphangon 400 ft. egy csomag. A virslijük is drága. Oké, eszek zöldségeket (amúgy cukrot se ehetek, meg néhány dolgot), de hát mást is kell...
Ti mit esztek, ami annyira nem is drága, de laktat?
Nezz utána a növényi táplálkozásnak, a vegànok etrendjènek.
Természetesen a húst nem kell elhagynod, de nagyon jó ötleteket adhatnak, hogy hogyan lehet tejtermékek nélkül élni. Az ezt ettem ma vegàn csoportban van rengeteg házi tejföl, házi tej elkészítés, növényi módra. Úgy egyáltalán nem drága, még olcsóbb, mint az igazi tejes termék. Sok recept és kaja ötlet is van.
Pl főzelékek fasirttal, levesek tök olcsón kijönnek. Vagy zöldséges rizs pirított, szószos hússal mondjuk. Vagy krumpipure sült combbal stb..
Tök egyszerű megtanulni tejmentes kaját csinálni, hidd el. A pòtlò cuccokat kár megvenni, ami kellhet (tej, tejfol, sajt) meg tudod otthon te is csinálni. Vagy sajtból pl ott a violife, nem olyan drága. Vagy soreleszto pehely is jó sajt helyettesítő és olcsó. Tényleg nézz utána a vegàn recepteknek és hússal ízlés szerint egészítsd ki.
#2 nagyon köszi! Megnézem a csoportot. Szerencsére annyira nem vagyok húsimádó, de hetente egyszer szeretek enni.
Remélem ott reggeli ötletek is vannak, mert azzal is hadilábon állok. (Én reggelire többet eszek, szalámis szendvics, péksüti, de most ezeket el kell hagyni :/)
Nagyon köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!