Tejfehérje érzékenyek, ha csak kis mennyiségűt esztek, attól is van baj? Pl kávés cukor,3in1 kávépor?
Szia!
Hát nekem azt mondták, h kicsit is kerüljem, de nem bírom mindig ki. :D
Én mondjuk nem kávézok, de pl. ha megeszek egy pohár pundigot egyszer-egyszer attól még nem lesz bajom.
Azt viszont kipróbáltam, h ha egymás után több napon át teszek hasonló mennyiségű tejjel az már ugyanúgy gond. Tehát szerintem az időköz is számít.
Hát az igazából pontosan nem tudom megmondani, kb. egy-két nap, de ugye több alkalommal is "tesztelgettem", volt olyan, h egy hétig is vergődtem utána, azt egyébként meg is bántam rendesen.
Nekem még koffein allergiám van, ott is azt tapasztaltam, h ha egy kávét megiszok attól teljesen kivagyok, deha pl. csak egy dobozos kólát, amibe ugye jóval kevesebb a koffein, attól még semmi bajom sincs, illetve ezt elvihetem koffein tablettába max. 10 mgig. Tudom, h vannak ilyen gyengébb kávék is, de szerintem kávéba a csersavat se bírom.
Hát nekem is először dokik gyanították, aztán tesztelgettem, aztán elfelejtettem, figyelnem kell, olyankor jó szarul voltam, végül visszatértem a figyelgetésre és így alakult ki.
De azt el is felejtettem mondani, h az se biztos, h kifejezetten a tejfehérje a gáz, lehet csak simán a laktóz, vagy laktázra vagy érzékeny.
Mert nekem tojásra is vigyáznom kell, és abban is van vmi lakt akármi. Laktóz mentes tejjel már próbálkoztál, h milyen hatással van rád?
Az a lényeg, h mindig csak kevesekkel tesztelgesd...és, azért legyen nálad otthon kéznél kalcium...az állítólag minden enyhébb allergiás tünetet kiüt.
Ill. hát azt is bevallom, h én sokszor felelőtlen is voltam, h csak, azért se kerültem stb. Ezt részemről én már megbántam. Szóval, azért csak óvatosan...! Meg gasztróssal, vagy természetgyógyásszal próbálj meg konzultálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!