Tejfehérjére allergiával járok vizsgálatokra, laktóz, tejfehérjére, glutén teszt negatív. De akkor mégis mi a baj?
Ilyen velem nem volt,nálam azt mondták,hogy laktóz érzékeny vagyok.
Bár igen érdekes,mivel a sajttól olyan hasmenésem lesz,hogy egész nap a wc-n ülök,a tejsavó fehérje(járok kondizni)meg semmi.
Túró is kikészít,de a tej pl nem.Igencsak érdekes.
A legrosszabb pedig,hogy ha kaptam is valahova időpontot,akkor több hónappal késöbb kaptam.
Ha most esetleg lett volna valami komolyabb baja a belemnek,akkor itthon halok meg.
De minden esetre sok sikert kívánok,remélem mihamarabb kiderítik mi a problémád !
"mert közben együttlét nélkül is bőrpírem van,és végbélnyílásnál is viszket erre azt mondta az orvos tejfehérjére allergia tünetei."
Ezt valahogy nem hiszem. Ez inkább nemi betegség lesz. Te ismered a körülményeidet, lehet az korábbról is.
Tejfeherje allergiára nincsen megbízható teszt. Először is ha vérvétel volt, akkor valószínűleg igE-t néztek. Van olyan tejfeherje allergia ami nem jár igE változással. Olvass utána. Ezen kívűl kazein mellett más fehérjék is vannak a tejben. Milyen fehérjére teszteltek? Gyakran csak kazeinre tesztelnek.
Az orvos azért javasolta az eliminacios tesztet mert annak van igazán diagnosztikus értéke. Dietázz, ha megszűnik a tünet megvan az ok.
Glutén is többféleképpen okozhat gondot. Allergia, cöliakia, nem cöliakia alapu glutenérzékenység. Melyiket tesztelték?
Dietázz és meglesz a gond, ha az altalad említettek okozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!