Mi mindent kell kerülni ételallergiásan?
Max a bőrén válthat ki allergiás reakciót, de minek kisérteni a sorsot?
Inkább használjon mást.
Én allergiás vagyok egy növényre, de érdekes módon csak egy alfajra, annak egész közeli rokonaira nem. Viszont arra az egyre meg annyira, hogy ha csak belélegzem az ebből készült étel kipárolgását, már könnyezni, viszketni kezd a szemem, csíp a szám, pedig csak a levegőben található részeivel találkoztam... ha meg a számba kerül, már anafilaxiás sokk. Biztos nem kennék magamra ilyen kivonatos termékeket, bár szerintem nincs az az őrült, aki zellert tenne szappanba. :)
Viszont mint említettem, a közeli rokonaira nem vagyok allergiás. Nem tudom, a törökmogyoró mennyire közeli rokona a mandulának vagy bármely diófélének. Szerintem a diónak pl. egyáltalán nem rokona. Amikor ételintolerancia (nem allergia!) vizsgálatot végeztem, ott pl. külön vizsgálták a különféle magokat, kesudió, mandula, földimogyoró - ezekre emlékszem, vagyis ezek külön megállapíthatóak, gondolom így megeshet, hogy aki az egyikre intoleráns, a másikra nem. Valószínűleg allergiánál is ugyanez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!