Hová fordulhatnék az ekcémámmal? Már szinte mindent kipróbáltam.
Három éve küzdök az ekcémával. Többször voltam bőrgyógyásznál, legalább 8 féle kenőcsöt próbáltam, vény nélkülit és vénykötelest egyaránt, volt közte szteroidos is, gyógyszerrel kiegészítve. Vagy egyáltalán nem hatottak, vagy ha elsőre hatottak is, mikor újból kiújultak a tüneteim, már nem. Voltam IgE, IgA, IgG és nutritív vizsgálaton is. Lisztérzékeny vagyok. Amikor elkezdtem a diétát, szépen rendbejött a kezem, de azóta ismét kiújult, és most mintha egyre rosszabb lenne. Régebben a tünetek hol előjöttek, hol maguktól elmúltak, de most augusztus óta folyamatosan fáj a kezem. Változó, hogy sebes lesz, kiütéses vagy viszket és hámlik, most éppen az utóbbi. Az allergia vizsgálat szerint enyhe tejfehérje-érzékenységem van, az orvos azt mondta, azzal nem kell foglalkoznom...ennek ellenére többször kizártam a tejtermékeket is egy-egy hónapra az étrendemből, de a legapróbb javulásnak sem láttam jelét, úgyhogy gondolom, nem ez okozza. Kipróbáltam a sokak által dicsért shea vajat is, semmit nem hatott. Mosdókenőccsel mosok kezet, cérnakesztyűre húzott eldobható kesztyűben mosogatok, takarítok és mosok hajat... Voltam belgyógyásznál is, de ő sem talált semmit. Tartok nyulat, de a tüdőgondozóban is voltam allergiavizsgálaton, nem vagyok allergiás a szőrére.
Egyszerűen nem tudom, hogy ezek után hová fordulhatnék, de egyre rosszabbul viselem az állandó fájdalmat, meg hogy mindenki elől dugdosnom kell a kezemet. Lassan szeretnénk majd kisbabát, de nem tudom, bele merjek-e vágni a babaprojektbe, mert nem akarom, hogy a gyerekem csak azt az érzést kösse hozzám, hogy ha kézbe veszem, hogy milyen érdes a kezem, nem akarok neki fájdalmat okozni. :(
Ha volt valaki hasonló helyzetben, mi volt az, ami segített? Köszönöm a válaszokat!
Probaltal mar szedni pl. Omega 3 kapszulat vagy borago olaj kapszulat,nagyon segithet.
Szerintem egy probat meger,ne csak kenöcsöket hasznalj,hanem belülröl is segits,en mind a 2 hasznalom,nekem is az ekcemam elöjött azelött,az arcomon,nem nagy,de semmi nem segitett.
Titkárnő vagyok, irodában dolgozom, úgyhogy nem érintkezem semmi különösebb allergénnel, nem vagyok poros helyen vagy ilyesmi. Viszont sokat stresszelek, nem szeretem a munkámat. Tudom, hogy ez lehet kiváltó ok, csak nem igazán tudok változtatni rajta, ráadásul az ekcémám már előbb kijött, mint hogy itt kezdtem volna dolgozni.
A változás az volt, hogy lediplomáztam és albérletbe költöztünk a párommal. (De előtte is ebben a városban éltem, csak kollégiumban.) A nyuszit is akkor vettük, amikor beköltöztünk, de elvileg nem vagyok allergiás a szőrére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!