Pattanások gluténérzékenység miatt?
Kivizsgáltattam majdnem mindent (bár a cukor terhelésit még nem), de a kozmetikus azt mondta, hogy egyértelműen felszívódási zavarra utalnak a pattanások az arcomon. Nem átlag helyen lévő pattanások, hanem az arcom közepén vannak, ahol nem zsíros a bőr. A bőrömet jól ápolom, ezzel tuti nincsen gond, a T vonalban (ahol ugye inkább kéne pattanásosodni) nagyon ritkán (normális időközönként) és normális pattanások jönnek ki. Az arcomon lévők nem múlnak, jönnek ki néha olyan gyulladások, hogy pislogni sem tudok annyira fáj. A gyulladást bár le tudom vinni róluk, de ott maradnak ilyen bőr alatti csomókként, és igazából ha kozmetikus nem tisztítja ki, akkor nem is múlnak el. A többi inkább fehér zárt komedó, de elég konkrétan az arcomra koncentrálódva, ilyenfajta elváltozások máshol nincsenek.
Nem akarok divatozni, meg diagnosztizálni magam, hogy érzékeny vagyok mindenre, de tény, hogy régóta vannak emésztési problémáim. Leginkább puffad a hasam, nagyon fura hangokat ad ki, morog, néha kb fél percen keresztül is folyamatosan.
Gyanakodtam valamiféle érzékenységre, de nem csináltattam eddig tesztet, és bár volt több elhatározás is, hogy elhagyom a glutént és laktózt az étrendemből, ez csak az akaratgyengeségem miatt nem sikerült. Eddig. :)
Vajon a pattanások is felszívódnak idővel, ha valóban megpróbálom elhagyni ezeket?
Mindenféle tapasztalat, meglátás, tanács érdekel ebben a témában. Köszi :)
22/L
Teljesen felesleges elmenjek bőrgyógyászhoz azért, hogy gyógyszereket írjon fel, amik a tüneteket kezelik... Járok (jártam) hozzá eleget, most fogom befejezni az Interta nevű gyógyszert, amitől 3 hónap alatt nem múltak el, de legalább annyira kiszárított, hogy vérzett az orrom is... A jó bőrgyógyász próbálja belülről keresni az okot, ő is elküldene vizsgálatokra, meg tesztekre. Azért felesleges elmenni hozzá, ha ezt én is tudom.
Nem normális, hogy ott vannak azok a pattanások. Akkor vajon mi lehet a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!