Akinek ekcémája (azon belül diszhidrotikus ekcémája)
van tud valami alternatív, otthoni kezelést/ gyógymódot?
Egyetlen kiút az alternatív gyógyítás. A többi csak mismásolás.
2016. nov. 12. 20:06
2/15 A kérdező kommentje:
Az nálam 2 krém napi 2x...reggel erre nincs időm. Este meg mire hazaérek...örülök ha alhatok.
Kívülről kenheted sheavajjal, olivaolajjal, körömvirágolajjal, Psorioderm krémmel (homeós), fürdéshez használhatsz erre való (bioboltban vett) fürdősót. Nekem az ekcéma a kezemen szokott kijönni főleg a hidegtől és a mosogatástól, mosástól (a vegyi anyagok kiszárítják a bőrömet). De a táplálkozás is fontos, pl. nekem nyáron sosem jön ki, ami szerintem a D-vitaminnal függhet össze. Kisfiam ekcémájára a tejmentes táplálkozás és a cinkpótlás, illetve probiotikum volt legjobb hatással, mostanra már teljesen tünetmentes.
2016. nov. 13. 01:08
4/15 A kérdező kommentje:
Koszi a 2. valaszolonak! Nekem is eleinte csak kezemen jott ki, de egy eve a zoknis (teli-hideg) idoszakokban a talpamon is foltokban elojon (en ugy vettem eszre minel jobban izzad valamim annal jobban jon ki ott.) A mososzerek nekem pl szaraitjak a borom. Mindket jelenseg szamomra diszkomfortot erzetet nyujt ha szarazabb ha, zsirosabb a borom. :/
Én még nem próbáltam, de kipróbálhatod (főleg a lábadon) a diólevélteával való borogatást, áztatást is. Főleg, ha esetleg valamilyen gomba áll a háttérben, tekintve, hogy a lábadat kevesebb vegyszer érinti.
2016. nov. 13. 09:28
6/15 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy nincs koze gombahoz a gombatol nem lesznek a boromon viszketo folyadekkal teli kis holyagok, amik ha leszaradnak ugyan ugy elojonnek ugyan ott. Es csuklon/kezfejen vegkepp gomba nem lehet mert akkor mindket kezem ilyen lenne mivel erintekeznek egymassal. Ilyen a dehidrotikus ekcema sajnos...csak a haziorvosom nem hiszi el amig nem a borgyogyasztol viszek neki papirt allandoan errol a tenyrol. :)
Kulonben gombam sosem volt. Csak ekcema meg regen tyukszem. :)
7/15 A kérdező kommentje:
Elirtam...*diszhidrotikus.
[link]
Értem, ezért is írtam, hogy "esetleg". Nekem is ilyen fajta ekcémám van a kezemen. A hidegtől, bőrszárazságtól gyakran kirepedezik a bőröm, és vérző sebek is keletkeznek. A hólyagocskák viszont azóta nem jelentkeznek az ujjaim között, amióta nem eszek gabonát és tejtermékeket, illetve úgy általában teljesen más az étrendem. Pedig mosogatni, mosni szoktam most is, a gumikesztyűt pedig utálom. Ja, még az is változott, hogy minden amalgámtöméstől megszabadultam.
Én ezt olvastam:
[link]
2016. nov. 13. 14:13
9/15 A kérdező kommentje:
Nekem a gumikesztyűtől is kijönnek a hólyagocskák, ha fél óránál tovább van rajtam mert elkezd izzadni a kezem utána..másnapra már ki is jönnek. Hálisten nekem nagyon ritkán reped ki a kezem mert hamar lesebesedik, és lehámlik viszont ha mégis felrepedezik be is gennyesedik sajnos ugy begyullad.
7 évig szenvedtem, jobban mint te. A megoldás: Fucidin kenőcs (nem krém)+ egészséges étrend (cukor és fehér liszt nélkül)
2016. nov. 18. 22:10
Kapcsolódó kérdések: