Jártatok már úgy, hogy a görögdinnye fogyasztás felerősítette a parlagfű allergiátokat?
A múltkor hallottam az egyik tv műsorban, hogy a kettő együtt felerősítheti az allergiás tüneteket. Nos, én parlagfű allergiás vagyok, szedek gyógyszert és eddig kibírható volt.
Tegnap viszont az allergia szezon kezdete óta először görögdinnyét ettem és soha ilyen rosszul még nem voltam, annyira elkapott az allergia minden tünete.
Valakinek van erről tapasztalata?
Parlagfű-allergiás vagyok, nekem a sárgadinnyétől kezdett kiütéses lenni a szám.
#2 A parlagfűtea nem mulasztja el allergiát, mert a pollenfehérje egy része elillan főzéskor, az emésztés során meg lebomlik a többi. Az, hogy hozzászoktatjuk a szervezetet a pollenhez, valóban segít azon, hogy a szervezet ne reagáljon hevesen az ártalmatlan pollenfehérjére, de ahhoz az emésztőrendszer kikerülésével kell bejuttatni az orvosi tisztaságú kivonatot, pl. a nyelv alá csepegtetve vagy beinjekciózva, ezzel foglalkoznak az allergológusok, de nyilvánvalóan ezt kevesen engedhetik meg maguknak, mert több évig tart, több kezelésből áll évente, és még egy kezelés is drága, és naplót kell vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!