Allergia ellen valami jo megoldas?
"családilag" L0rdestint szedünk.
Idén valahogy nem úgy hat, mint eddig... vagy csak durvább a szezon. a gyerek idén kezdte, neki sokat javított 1 hónap alatt a helyzetén.
Ha nagyon kell, orrspray-t is használok. Én nasonexet fújtam korábban, idén még nem kellett, a kisfiam pedig mometason sandox-ot kapott.
egy ideje viszont gondolkodom orr-öblítő kanna beszerzésén- jókat olvastam róla.
Pollenallergiás vagyok, és két éve kijött egy enyhe asztma is nálam (az is jellemzően csak nyáron). Voltam szakorvosnál, felírt olyan gyógyszert, ami szerinte olyan jó, hogy lenyomja a tüneteket, meg az orrcseppet is kiváltja bla bla bla. A tüneteket valóban mérsékelte (eltüntetést nem is vártam), természetesen az orrdugulásra/orrfolyásra nem volt semmi hatással. Cserébe drágább volt, mint egy sima mezei allergia gyógyszer, ami szintén mérsékli a tüneteket.
Nem tudom, ki lehet-e egyáltalán gyógyulni ebből a betegségből, egyelőre az étrendemen változtattam, sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszek, mint korábban, a pékárukat viszont drasztikusan lecsökkentettem (de nem száműztem), többek között remélhetőleg lesz valamilyen pozitív hozadéka az allergiára nézve is, mert így 20 év után már nagyon lélekölő, hogy a nyarat lehetetlen élvezni.
Nekem szénanáthám van. Parlagfű, illetve különböző fűfélékre. A nyarak elviselhetetlenek voltak, folyamatos orrfolyás, orrdugulás. Jó pár éve már textilzsebkendőket használok, mert egy napra százas zsepicsomag nem volt elég.
Minden reggel allergia szezonban ezeket használom:
- Zilola gyógyszer
- Sós vizes orrmosás
- Kálcium pezsgőtabletta
Napközben ilyen mentolos "Nózi"-t szagolgatok, ami segít kidugulni.
A sós vizes orrmosás nagyon jó, egyáltalán nem kellemetlen, meg van a trükkje. Lehet kapni készletbe kancsóval, sóval. Ha már be van dugulva az orrod, akkor nem segít, mert nem folyik át a víz rajta. Én fogmosás után szoktam közvetlenül, mert a mentol valamennyire kidugítja az orromat, ha esetleg be lenne dugulva.
Azt kell mondjam jelentősen enyhültek a tüneteim.
Mondjuk ebbe lehet az is közrejátszik, hogy már kocsival járok munkába reggelente, nem vonattal. Azon nagyon rosszul voltam, főleg a régebbi típusokon, illetve sok állomás elhagyatott, gazos így már elkerülöm őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!