Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ismertek parlagfű-allergiás...

Ismertek parlagfű-allergiás embereket?

Figyelt kérdés

Naponta hallom, hogy a lakosság 20 százaléka, azaz 2 millió ember allergiás Magyarországon a parlagfűre. Én ezt nagyon erős túlzásnak, rossz becslésnek tartom. Sem a családban, sem az ismeretségi körömben nem tudok allergiásról, de sem az utcán, sem üzletben, szinte sehol nem látok vörös szemű, orrfolyós embereket, pedig elég fertőzött részen lakom. Orvosnál szerintem a lakosság 1 százaléka sem volt még parlagfű-allergia miatt. De akkor honnan vették a 20%-ot?

Nektek mi a véleményetek erről? Nektek minden ötödik ismerősötök tüsszög most?

2015. aug. 29. 13:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"nem mindegy neked egyébként?"

Az nem mindegy, ha félrevezetik az embereket és így felfújják ezt a parlagfű ügyet. És egyébként is ez egy kérdezős oldal. Épp ezért találták ki!

Ezer másra is allergiásak az emberek, mégsem kell irtani semmi mást. Egy ismerősöm például a nyárfa virágjára, pihéjére allergiás, de nagyon. Virágzáskor 2 hétig munkaképtelen, de mégsem kell kiirtani az összes nyárfát.

Van kb. 100 munkatársam, jól ismerek mindenkit, úgyhogy ez a 0% nem ránézésre jött ki nekem az utcán sétálva. Plusz a család, rokonok... 50-ből elvileg 10-nek allergiásnak kéne lenni, de még csak egy sem az.

2015. szept. 2. 22:17
 12/14 anonim ***** válasza:
52%

akkor lehet, hogy ott, ahol te laksz, jobban irtják, figyelik, vagy ki tudja, miért.

olyan helyeken, ahol betontömbök vannak, nincs parlagfű ugyanis

a 20%-ot csak a hülye fogja fel úgy, hogy minden ötödik ember... minden tizedik embernek van csontritkulása, én mégsem ismerek egyet se, pedig több száz embert ismerek... érdekes...

ha meg azért vagy fellátva, mert parlagfű ültetvényed van, akkor remélem, hogy jól megbüntetnek érte

2015. szept. 3. 11:19
 13/14 A kérdező kommentje:

"a 20%-ot csak a hülye fogja fel úgy, hogy minden ötödik ember"

Bocs, de... :DDD Másképp hogy lehet értelmezni? :D Vagy nem értelek. 4 megye egész lakossága allergiás, 15 megye lakói immúnisok? Magyarázd el, kérlek!

Nagyon is fertőzött részen lakom, alföldön, falus, tanyás régióban, és garantáltan több parlagfüves terület van, mint betontömb.

2015. szept. 3. 18:59
 14/14 anonim ***** válasza:

na mármost a falus-tanyás régióban, a FRISS, TISZTA levegőn éppen az a helyzet, hogy a parlagfű pollenjének molekuláit nem bontja le a szmog, az autók füstje, pontosan nem tudom, nem vagyok biológus, de olvastam itt olyan sztorit, hogy a kisgyerek a réten szedett parlagfüvet, és boldogan vitte haza a városba a szüleinek megmutatni, hogy már nem allergiás rá. ahogy beértek a városba, rögtön elkezdett tüsszögni.

és igenis vannak fertőzöttebb régiók, ahol nem minden 5. hanem minden 2. ember allergiás. nálunk az egész család. de gyógyszerrel remekül kontrollálható, ráadásul ne úgy képzeld, hogy akkor pár hétig csak orrfolyás meg tüsszögés, vannak nyugalmas, tünetmentes időszakok még a virágzás alatt is, és vannak olyan napok, amikor a halált kívánom, annyira rosszul vagyok tőle.

2015. szept. 3. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!