A két kezemen a válamtól kezdve sűrű pici pattanásszerű pöttyök vannak. Már vagy 3 éve . Ez lehet lisztérzékenységre utal?
Leírás alapján keratosis pilarisra tippelek.
Ha valóban az, akkor kiválthatja ételintolerancia is (gluténérzékenység pl, de akár laktózintolerancia is), de többnyire örökletes.
Megszüntetni nem lehet, csak folyamatosan "karban tartani" (enyhíteni a tüneteket) kémiai hámlasztással és rendszeres hidratálással. Radírozni nem szabad!
A finomított szénhidrátok & mesterséges ízfokozók csökkentése is eredményes lehet.
Szia! Ugyanez van nekem is, tesómnak is, apánktól örököltük sajna. Nekem akkor halványodott amikor a tengerben fürödtem és lebarnultam. Számít nagyon, hogy mit eszel. Kerülni kell a zsíros ételeket és a túl cukros dolgokat is. Én laktózérzékeny és lisztérzékeny is vagyok és miután erre rájöttem és hanyagoltam ezeket már szebb a bőröm de nem múlt el teljesen. A bátyám csak a tejjel állt le, neki jobban látszik a karján, mondjuk ő piszkálja is.
Egyél sok gyümölcsöt (főleg citrus félét) meg zöldséget az segít valamelyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!