A tünetek alapján lisztérzékenységre gyanakszom. Szerintetek?
Kb. 2 éve kezdődött.Nagyon sok kivizsgáláson voltam, de mindent rendben találtak.Allergia vizsgálatnál csak a katicát csinálta az orvos, de igazság szerint nem voltam megelégedve vele.Konkrétan azt mondta fogadjam el, hogy 23 évesen változik a testem(akkor ennyi voltam)A házi orvos ettől függetlenül allergiára gondolt.Írom a tünteteket.
Eleinte haspuffadás, szorulás és a köldökömnél állandó fájdalom jelentkezett.Később elkezdtem vizesedni és ez jelentette a probléma fő okát, mert nem csak a végtagjaim , de nyaktól lefelé mindenhol víz jött fel rám, hírtelen.Majd elkezdtem hízni, de a súlyom sosem állt meg, felment 65-re leesett 62-re 2 nap eltérésekkel.Aztán elkezdtem diétázni és kihagytam a lisztet az étkezésemből, jobban lettem.Megfigyelés alapján amikor fehér lisztből készült terméket ettem, azonnal felpuffadt a hasam, feljött a víz és görcsölt a gyomrom, majd másnap ment a hasam is.Most már sem rozslisztet, sem teljeskiörlésű lisztet sem semilyen lisztet nem tudok megenni, mert előjönnek a tünetek , most már a bőrőm is viszket.Viszont éhesebb vagyok. napja nem fogyasztottam már semmilyen lisztből készült terméket, a víz lement rólam és a hasam sem fáj már.Érdemes arra kérnem a háziorvosomat, hogy írjon egy beutalót ahol csak eszt nézik?
Persze, hogy érdemes, sőt, minél előbb! Diétázni viszont csak akkor kezdj, ha az orvos mondja, mert ha kihagyod a lisztes dolgokat az étkezésedből az oké, hogy a tünetek elmúlnak, de akkor ez bekavarhat a diagnosztizálásba. Csak egy ötlet, anno nekem ezt a szakorvosom mondta. (Én lisztérzékeny vagyok, lassan 10 éve derült ki.)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!