Ha a tejtől hasmenésem lesz, de a tejtermékektől nem, akkor mi pontosan a bajom?
Figyelt kérdés
Ritkán szoktam tejet inni, de néha megkívánom a gabonapelyhet vagy egy pohár kakaót, és akkor szoktam egy keveset fogyasztani, de ez is mindig csak 2 dl körülbelül. Viszont szinte minden alkalommal 3-4 órával utána hasmenésem lesz tőle. Sajtot, túrót, tejfölt akármennyit ehetek, azoktól még sose volt ilyen problémám.2015. febr. 13. 14:50
1/6 anonim válasza:
Hány százalékos tejről van szó? Lehet, hogy a 1,5től nem lenne semmi bajod. Elképzelhető, hogy van egy kisebb laktóz érzékenységed. Én amúgy a tojással vagyok így, ha csak simán rántottát eszek attól hasmenésem van, vagy vergődök ezerrel, de ha pl. rántott husit eszek, és ugye a rántásban is van tojás, vagy tésztás ételt eszek úgy semmi bajom sincs azoktól a tojás mennyiségektől. :)
3/6 A kérdező kommentje:
2,8-as, az 1,5 nekem nagyon vízízű. Ha néha-néha iszom egy kevéske tejet, az nem baj? Mármint azon kívül, hogy meghajt nyilván. (annyira gyakran úgysem szoktam)
Esetleg érdemes lenne felíratnom Lactase tablettát?
2015. febr. 13. 15:10
4/6 anonim válasza:
Laktózérzékenység lehet (a tejben nagyobb mennyiségben megtalálható, a túró-sajt-egyebek kevesebbet tartalmaznak, mert az érlelést végzó mikroorganizmusok már lebontották egy részét). Igen, meg lehet próbálni a laktáz enzim pótlását.
5/6 anonim válasza:
Én a helyedben a további kérdéseidet feltenném egy gasztrósnak biztos, ami biztos alapon. Deha a 1,5 túl víz ízű neked, akkor vannak laktózmentes tejek is, én egyszer kipróbáltam csak úgy ilyenben a mizó laktózmentes tejes az 2,5ös volt azt hiszem, de lehet rosszul emlékszem, viszont ízre számomra finom volt.
6/6 anonim válasza:
laktózérzékeny vagy
a sajtok..stb-ben lebomlik a tejcukor így nem bánt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!