Mitől lehet? Néhány éve nagyon fáj a hasam és hasmenésem is van a tejtermékek nagy részétől, de nem tudom mitől lehet, mert a laktózmentes tejtől is ugyan ez van.
Évek óta fáj a hasad, és még b..sztál elmenni orvoshoz.
Gratulálok.
Én is évek óta szenvedek, sejtettem h laktóz áll a dolog mögött,de igazából nem tudtam 100%-an hozzákötni a hasmenésemet semmihez.
Aztán dokit váltottam,aki csináltatott laktózterhelést és keményítőterhelést vérből és sajnos mindkettő rossz lett.
Bújom a netet és igaz az hogy van amikor hasmenésem lesz valamitől de másnap nem lesz,mert némi laktózzal elbír a szervezet.
Ezért nem értettem,mert nem mindig volt hasmenésem ugyanattól.
Ma reggel Mizo laktózmentes tejet ittam /kávéval és nem volt semmi bajom,aztán délben lenyaltam a tejfölös kanalat és szinte azonnal hasmenésem lett (négyszer rohantam)
Az orvosom írt fel LACTASE nevű gyógyszert,ami 2dl tej feldolgozásához vagy lebontásához elég./Nem volt a gy.sz.tárban,majd holnap lesz..én meg nem gondoltam h ennyi tejföl gondot okoz.
Ja..és a keményítő..az nehezebb,mert szinte mindenben ott van,arra meg minden étkezésnél KREON-t kell szedni,ami pótolja azt az enzimet amit a hasnyálmirigy nem termel.Elvileg fogyhatok is,mert nem raktározódik,halmozódik,ahogy eddig mióta lett ez a két nyavalyám.
Azt sem értettem,hogy egyik sajtot bírom a másiktól meg hasmenésem volt.Már tudom,hogy az Edámi,Trappista alig tartalmaz laktózt.
Évekig jártam egy "jó" orvoshoz,aki nem volt képes rendesen kivzsgálni. Évekig szedetett gyógyszert a savamra,mindent arra fogott.
Eza az új doki,nagyon rendes minden elmagyarázott és rögtön megcsináltatta ezt a két terhelést. Anyám...évek óta szenvedtem a hirtelen hasmenéstől,puffadástól,savtól.
Tényleg nem tudtam kizárni élelmiszereket,mert egyik nap sejtettem,hogy attól ment a hasam,erre másnap ugyanattól nem ment.
Persze így utólag minden a helyére került:)
Ja,az orvos neve: DR.Orentsák Áron és a Margit kórházban dolgozik a gastroenterológián,ajánlani tudom mindenkinek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!