Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Búza- vagy gluténallergiával...

Búza- vagy gluténallergiával kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
Az ételintolerancia-teszt szerint gluténérzékeny vagyok, de a búzánál nem mutatott eltérést. Akkor lisztet nem ehetek, de mondjuk búzapelyhet (müzli összetevőjeként) igen?
2015. jan. 21. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:

ez nagyon furcsa, én nem értem, hogy búzánál miért nem mutatott hiszen a búzában van glutén.

ha gluténérzékeny vagy, akkor semennyi glutént sem ehetsz.

már ha meg akarod úszni az alattomosan támadó betegségeket.

müzlit egyáltalán nem ehetsz.

nincs valami orvos, aki ezt elmagyarázná neked? mondjuk az, aki elküldött a tesztre.

2015. jan. 21. 16:24
 2/6 anonim válasza:
Ezt én sem értem. 1 évig voltam gyakorlaton belgyógyászaton, de ilyen esettel én se találkoztam. Érdemes lenne átolvasgatnod ezt az oldalt. [link]
2015. jan. 21. 16:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Voltam már nála, csak nem jutott eszembe, hogy ehetnék ilyet. Azt mondta amúgy, hogy a búzaszemre, mint egészre nem vagyok allergiás, de a továbbfejtegetett búza, a pehely, majd az őrölt formája, a liszt már más. Szóval minél inkább finomítva van, annál rosszabb.
2015. jan. 21. 16:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy mégsem a gluténnal van a gond, de attól még azt mondom, hogy ne egyél müzlit!
2015. jan. 21. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:
47%

igen, utánaolvastam közben, és igaz lehet, hogy az egész búza az más, mint a kenyér.

ezt olvastam

[link]

de én a helyedben nem kockáztatnék.

2015. jan. 21. 19:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :)))
2015. jan. 21. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!