Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Mit tegyek ha laktóz és...

Mit tegyek ha laktóz és fruktóz alerhiás vagyok?

Figyelt kérdés

Mit egyek?

És van rá esély hogy elmúlik?

Az orvos 4 éve közölte hogy laktóz alergiás vagyok.

A tünetek nem múltak. A Doki azt mondta hogy egyes SOK gyümölcsöt és elmúlik.

3 évvel később elmentem egy másik orvoshoz azt monta hogy többet gyümölcsöt NE egyek mert alergiás vagyok rá + még a zöldségre ,a cukorra, és a mézre.

2015. jan. 4. 09:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Minden ember laktóz érzékeny felnőtt korában - valamennyire. A lakosság egy része elég jól bontja a tejcukrot (és mit érnek vele? semmit)

Minden zöldségre biztos, hogy nem vagy allergiás.. ha igen, akkor a vastagbeleddel van gondod, ez rendbe hozható.

Cukor, méz senkinek sem tesz túl sok jót. Lévén a méz is tömény cukor, miért lenne jó. Hiszen fele részben (kb.) fruktóz amire érzékeny vagy, de mondjuk egy embert nem tudnánk mondani, akinek úgy igazán égető szüksége lenne cukorra.

2015. jan. 4. 10:46
 2/17 anonim ***** válasza:

nem lehet, hogy a zöldség-gyümölcsre úgy kompletten allergiás legyél, mert akkor majdnem semmit sem tudsz enni, ami kell a testednek.

menj el másik orvoshoz, aki kivizsgálja rendesen az allergiát teszttel. mehetsz ételérzékenység vizsgálatra is, de az mondjuk 30-60 ezer forint.

2015. jan. 4. 11:18
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2015. jan. 5. 07:20
 4/17 anonim válasza:
Én laktózérzékeny vagyok,és kaptam egy gyógyszert amit ha beveszek ehetke laktózos kajákat.
2015. jan. 5. 19:28
 5/17 anonim ***** válasza:

Laktáz enzimnek hívják.

Sokat ér, mivel így még az is mérgezheti magát tejtermékekkel, aki normális esetben talán nem tenné, mert fosna tőle. Éljen.

2015. jan. 5. 23:38
 6/17 anonim ***** válasza:
#5: tehát tejterméket nem szabad, mert mérgező. Margarint sem szabad, mert mérgező. Mit raksz a kenyeredre? Ja, semmit, mert nem eszel kenyeret, mert abban meg glutén van. Húst sem, mert más fajtól származik, és a genomunk a, hogy is írta az az ostoba fajankó? "mikrobák enzimjeinek" adod át a testedet. Embert meg nem ehetsz, mert illegális. Most akkor te hogy nem döglesz meg éhen?
2015. jan. 7. 15:29
 7/17 anonim ***** válasza:

Én eszem húst és zöldségeket.

Talán tejet kellene ennem, amitől amúgy hasmenésem lenne (laktóz) és kiütéseim (tejfehérje, meg ki tudja milyen belső folyamatokat indukálhat még a bőr panaszokon kívül?)

Vajon én mint kifejlett szervezet, biológiailag kifejlett emlős, növekedést serkentő tejterméket kellene fogyasztanom? És mit növesszek? Pocakot, vastagbélrákot vagy inzulinrezisztenciát?

Margarin, miért kellene margarint ennem? Miért kellene magas omega6 zsírsav tartalmú gyulladásfokozó növényi olajakat (azokat is jól feldolgozva) ennem, ha ehetek állati zsírokat illetve sima szűrt kókuszzsírt, ami telítetlen zsír.

Miért kellene az iparilag előállított kaját ennem? Felőlem összedőlhet a növényolaj ipar és az élelmiszeripar, nekem nem kell semmit sem keverniük, kutyulniuk, vegyszerezniük. Kókuszolajból is jó lenne nekem a sima friss, préselt zsír.

Kenyeret, miért ennék hatszoros genetikai állományú mesterséges növényt? Minek ennék sok keményítőt, és főleg minek egyek növényi toxinokat? Nekem nem kell glutén se lektinek, nagyon jól vagyok nélkülük :D

Hús nem okoz autoimmun betegségeket. Lehet, hogy más faj, de nem leszünk betegek tőle. A salátától sem :)

Ez részemről bőven elég ahhoz, hogy ezeket egyem.

-=ACZÉL=-

2015. jan. 7. 15:35
 8/17 anonim ***** válasza:

kedves előző.

a kókusz is növényi zsír, nem?

az nekem tiszta, hogy nem eszek étolajat, stb.

de mi a baj az egyéb növényi olajokkal, mint szőlőmagolaj, tökmagolaj, olivaolaj, lenmagolaj, szezámolaj?

gondolom, a búzacsíraolaj is tartalmaz glutént? ezt nem tudom.

az állati zsírokkal az van, hogy az emlősök a zsírsejtekben tárolják a mérgeket.

ehhez hogy állsz?

2015. jan. 7. 15:47
 9/17 anonim ***** válasza:
Húst? Megőrültél? Egy életen keresztül szenvedő állat húsát eszed, amit antibiotikumokkal kezelnek, tele van vegyszerekkel. Saláta? Növényvédőszerekkel mérgezed magad! Sürgősen hagyd abba :D
2015. jan. 7. 15:48
 10/17 anonim ***** válasza:
Jó, jó, csak szivatlak, igazából csak azon röhögök, milyen ijesztően demagóg és ostoba vagy :) Mennyivel barátságosabb növény a kókusz az ember számára, mint a napraforgó? :D Kicsit segítek: semmivel.
2015. jan. 7. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!