Ekcémás vagyok? SOS
Figyelt kérdés
Sziasztok! 19éves lány vagyok és kb 16éves koromóta ha nagyon kimelegszem akkor az egész testem elvörösödik és csalánkiütéses lesz ég,viszket, a hajas fejbőrömtől a lábamig ,fenekem MINDENEM. Régen nem telt el úgy nap hogy ne lett volna 3x ilyenem , és ilyenkor rettenetesen melegm lesz majd ha vége és megnyugszik a bőröm fázni kezdek még ha 40fok is van :( Voltunk allergia vizsgálaton , 100féle teszt de semmi. Orvosról orvosra de mindenki csak annyit mondott hogy majd kinövöm,meg éljek vele együtt. Mostanra már nem minden napos de egy kimelegitő séta vagy bicikli túra után előjönnek , vagy ha csak nagyon melegem van akkor is. Próbáltam 100féle szappant,kenőcsöt de semmi :( Kérem aki tud bármi megoldást jelezze , vagy ha valaki hasonló helyzetbe volt már2014. júl. 2. 11:08
1/5 anonim válasza:
Szia!
En is ekcemas vagyok, bar nem annyira drasztikusan, mint te. Nekem az Olivia boltban vasarolhato termekek hasznaltak. Ajanlom a shea vajat es a kakaovajat, amit fel kell melegiteni.Nekem ezek nagyon bevaltak, remelem tudtam neked segiteni :)
2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm , hogy irtál. Már próbáltam a shea vajat de semmi :( A kakót még nem de kipróbálom. Nagyon köszönöm. Hogyan kell használlni??
2014. júl. 2. 11:34
3/5 anonim válasza:
A leírtak alapján én a csalánkiütés egy speciális formájára gondolok (kolinerg urticaria). Ez valóban megszűnhet az évek során, de érdemes lenne felkeresni mégis bőrgyógyászt, mert tud felírni gyógyszert, amik csökkenthetik a panaszokat. Nem tudom, hogy kaptál-e esetleg ún. antihisztamint korábban (Cetirizin, Suprastin, Xyzal). Ez csökkentheti a csalánkiütések megjelenését és a viszketést is mérsékli. Nem tudom milyen bőrgyógyásznál jártál, de lehet érdemes lenne felkeresni egy nagyobb centrumot, ahol megfelelő vizsgálatokkal alá tudják támasztani azt, amire gondolok. Ezen a linken megtalálhatod a rövid összefoglalóját a betegségnek, szerintem ez rád illik: [link] ez a fajta csalánkiütés sajns nehezen kezelhető, mert még ma is kérdéses, hogy pontosan mi váltja ki, így nehéz rá megfelelő terápiát találni.
4/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: Ez az! Ez egy az egyben rám vall ! Pont ugyan ezek vannak. Már 3börgyógyásznál is voltunk mind a 3 főorvos borgyőgyász :( És ezt még soha senki nem mondta hogy lenne gygyszeres megoldás :(
2014. júl. 2. 11:50
5/5 anonim válasza:
Én sem azt mondtam, hogy 100%, hogy a gyógyszer hatni fog, de meg kellene próbálni, mert nagyban segíthet, hogy legalább a viszketés szűnjön. Lehet kimondottan bőrgyógyász allergológust kéne felkeresni, neki lehet több tapasztalata lenne és ő is látná ezt, de ne add fel, ha gondolod mutasd meg neki a cikket, bár sajnos ennek nem szoktak örülni, de egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!