Nagyon fáj és viszket az ekcémám. Ezért elmentünk bőrgyógyász hoz és kiírt egy szteroidos krémet.
Ma olvastam h a szteroidos krémektől striás, fehér foltos és a száj körül piros foltos lesz a bőr. Én nálam pont ezek a tünetek. Mit tegyek h ezek elmúljanak és az ekcémám se fájjon ha elhagynám a krémet.
Ha kísérletező kedvű vagy, akkor próbáld meg áttörölni a bőröd naponta egyszer 70%-os alkohollal átitatott vattapamaccsal. Lehet ugyanis, hogy demodex szőrtüsző atka okozza és azt kellene kiirtani. Az alkoholos kezelés után persze be kell krémezni a bőrt, mert az alkohol kiszárítja (kioldja a faggyút). Persze, ha nem használ, pár nap után sem tapasztalni változást, akkor nem kell alkalmazni. Sajnos a szteroidos krémek rendkívül veszélyesek és semmiképp nem szabad őket kúraszerűen használni (csak alkalomszerűen).
2014. ápr. 2. 19:32
3/8 anonim válasza:
Szia!
Hasonló problémával küzdök, mint Te. Allergiatesztet mindenképp csináltass, hátha valamire allergiás vagy és az okozza. Nekem pl. tojásallergiám van, ez okozza vakarvakart. Tejtermékek lehetőség szerint kerülendők. Moss természetes mosószerekkel, pl mosódió, mosószóda, ecet. (nem lesz ecetszaga a ruhának, bár tény, hogy illata se nagyon, de ezen lehet segíteni illóolajokkal.) Tusfürdőket, testápolókat hagyd el, válassz helyettük natúrszappant. Nekem bevált. Jobbulj meg hamar!
2014. ápr. 3. 13:10
4/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm
Az utolsóval ugyanaz a bajunk. És megfogadom a tanácsot bár ez az ecet izé kicsit furi
De köszi
2014. ápr. 8. 07:08
5/8 anonim válasza:
az én bőrőm is ekcémás nagyon durván, ha sikerült kigyógyulnom akkor írok!
egyelőre a tapasztalataim , tisztitó kúrát kell végezni
de ez még jobban felerősíti az ekcémát, ugyhogy nagyon nagy szenvedés.
2014. máj. 2. 13:38
6/8 Topor G válasza:
Itt is csak azt tudom tanácsolni: orvos, bőrgyógyász. Ugyanis ha az eleve száraz, irritált bőrt találomra alkohollal zsírtalanítod, az felesleges önkínzás. Léteznek enyhébb hatású szteroidos krémek, és csak a tünetek súlyosbodásakor kell használni! Én 36 éve használok szteroidos krémeket - most már tudom, hogy mikor és mekkora dózisban kell használni, hogy hasson, de ne ártson. Közben zsíros krémek, esetleg testápolók használata. Öblítő helyett ecet jó! Figyelni, mi okozhat irritációt és azokat kerülni. Jobbulást!
2015. jan. 19. 18:27
7/8 anonim válasza:
üdv, elhagytak az összes krémet, és láss csodát, gyógyul a bőröm,
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!