Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Normális, ha ennyire felpuffad...

Normális, ha ennyire felpuffadok? (képpel) Vagy mitől lehet?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Az első képen van az, amikor nem puffadok- kb. így nézek ki akkor. Mondjuk nem pont így, mert na bordáimnál is jobban bemegy a hasam, meg nem feszül ennyire, de igazából annyira már nem is emlékszem , milyen voltam olyankor. Nem emlékszem,pontosan mióta tart ez, de egy-két éve már biztos, hogy kajálás után néha ennyire, van, hogy még jobban felpuffadok. Most már vagy 3 hónapja bedurvult a helyzet, és foly amatosan fel vagyok fújódva, csak néha jobban, néha kevésbé. Ilyenkor kicsit rosszul is érzem magam, kapkodok levgő után, feszül a hasam, s érzem, hogy ki kellene még jobban nyomnom, akkor érezném magam jobban, de nem tudom, mert már így is mindjárt szétszakadok. Mikor pl. reggel még nem eszek semmit, akkor is érzem ugyan ezt, hogy ki kell nyomnom, csak akkor még kevésbé tudom, és ilyen kattogó, hangos, nagyon furcsa hangokat hallok. Elmentünk vele orvoshoz, aki nézett glutén és laktózérzékenységi tesztet, de mindkettő negatív lett. Vajon mitől lehet? Lehet valamilyen ételallergia/érzékenység? Vagy szimplán kövér vagyok? Nagyon rossz, mert mivel ez minden pólómban látszik, mindenki azt hiszi, hogy terhes vagyok, és tudom, hogy ilyeneket beszélnek a hátam mögött. :(

2014. máj. 1. 17:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
És még azt szeretném kérdezni, hogy erre gyóyszert adnak, vagy csak kerüljek bizonyos ételeket? És neked miből jöttek rá? Amúgy nekem pont nagy az étvágyam ilyenkor, de a többi tünet stimmel :)
2014. máj. 3. 17:47
 12/18 A kérdező kommentje:
Es amugy erre gyogyszert kapok, vagy valamilyen eteleket kerulnom kell? Neked hogy jottek ra, hogy ez a bajod? ;)
2014. máj. 4. 18:55
 13/18 anonim ***** válasza:

Először is a dokinak ki kell írnia téged egy fruktózterheléses vizsgálatra, ahol reggel éhgyomorra megiszol 30 g vízben oldott fruktózt majd fél óránként bele kell fújni egy műszerbe ami kimutatja ha a cukor nem szívódik fel rendesen. Ezután lehet valamiféle diagnózist felállítani. A betegség kezelése alapvetően a diétán alapul, amit egyéni érzékenység alapján kell kialakítani. Olyan gyógyszert lehet kapni ami segíti a fruktózlebontást de elég drága és nem mindenkinél használ:

[link]

2014. máj. 4. 19:45
 14/18 A kérdező kommentje:
óó! :) Köszönöm :) Remélem, kiderítenek végre valamit, mert már többször vizsgáltak! :) holnap megyek ;) :)
2014. máj. 5. 19:44
 15/18 anonim válasza:
Szia! Megoldódott már a probléma? Kiderult, hogy mi okozta?
2014. júl. 18. 00:52
 16/18 A kérdező kommentje:
szia :) köszi az érdeklődést, igen, most pár hete derült ki, hogy kevés az enzimem, ezért a tejfehérjét, a szóját, és az élesztőt nem tudom megemészteni :/
2014. júl. 19. 20:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Érdekes, pontosan milyen enzimed hiányzik?
2014. júl. 20. 23:33
 18/18 A kérdező kommentje:
nem tudom pontosan, nem mondtak... vmi feherjrbonto enzim :/
2014. júl. 22. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!