Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » A paleo étkezéstől megszűnik...

A paleo étkezéstől megszűnik az allergia?

Figyelt kérdés
Szinte mindenre allergiás vagyok (fű, fa pollen, állati szőrök, hideg!). Már két hónapja paleo étkezem, de még nem tapasztaltam változást. Van itt olyan, akinek segített?

2014. ápr. 26. 22:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem szűnik meg.
2014. ápr. 26. 22:37
 2/13 anonim ***** válasza:
6%

Nem szűnik meg, viszont komoly hiánybetegségeid lesznek, amiből nem tudnak kigyógyítani.

Az allergiáidnak semmi köze az étkezésedhez.

2014. ápr. 26. 22:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
"Az allergiáidnak semmi köze az étkezésedhez" hát ezt azért nem mondanám.
2014. ápr. 26. 22:43
 4/13 A kérdező kommentje:
A Fül orr gégész doki mondta, akinél az állandó arcureggyulladasom miatt voltam, hogy azon es az allergiáimon is segít!
2014. ápr. 26. 23:43
 5/13 Julie S ***** válasza:
100%
Nekem erosen merseklodott tole. Paleo elott majd megpusztultam augusztusban a parlagfutol, azota viszont neha tusszogok parat, kicsit folydogal az orrom, de siman elvagyok, nem zavar a mindennapi teendokben. (Sot meg gyujtottem is parlagfuvet, amikor az egyetemre kellett herbariumot kesziteni. :)) Viszont nem tudom, neked mennyi ido mulva lesz hatasa, mert en anno osz vegen/tel elejen kezdtem es mire nekem eljott az allergiaszezon mar 8-9 honapja paleoztam. Mostanra 4,5 eve igy etkezem es igazabol evrol-evre kevesbe vagyok allergias. Egyszer talan teljesen meg is szunik, de mar ez is oriasi dolog, mert gyerekkorom ota szenvedtem a pollenektol, poratkatol, stb. Mikor mitol, de valami mindig keseritette az eletemet.
2014. ápr. 27. 08:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor kitartok. Bár szerencsére nem nehéz. :)
2014. ápr. 27. 13:05
 7/13 nagyontamas ***** válasza:

Saját tapasztalat: másfél éve paleózom, annyira allergiás voltam, hogy amikor a tesztet csinálták csak egyre nem voltak tüneteim, mint utólag elmondták abban az egy karcolásban nem volt semmi, csak víz.

Az első tavasszal csak annyit javultam, hogy elhagyhattam az inhalátort. Az idén már minden virágba borult, és csak akkor jött rám, hogy párszor tüsszögnöm kellett. Biztos ami biztos alapon, elkezdtem szedni a TELFASZT-ot. Van orrsprayem is de arra eddig nem volt szükségem. Szóval nekem elég lassan, de úgy tűnik használ!

2014. ápr. 27. 16:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az autoimmun folyamatok csökkennek, az allergiák is gyógyulhatnak (hiszen azok is autoimmun betegségek).

Paleóval? Igen.

2014. ápr. 27. 18:48
 9/13 anonim válasza:
leírná nekem valaki , hogy ez pontosan milyen étkezés? , illetve milyen allergiákban segít. Nikkel allergiában esetleg? Köszönöm!
2014. máj. 28. 21:10
 10/13 anonim válasza:
100%

'Az etkezes nem fugg osze a taplalkozasoddal' neked aztan fogalmad sincs az egeszrol.remelem egyszer megvaltozik a velemenyed es nem lesz akkor tul keso.

Az en tortenetem csak annyi hogy en is ugyanugy taplalkoztam mint a tobbi hetkoznapi ember,abban a hitben hogy pattanasaim a genetika atka es semmi koze a taplalekhoz. Amig etel allergias nem lettem. Egy egyszeru borgyulladassal kezdodott,majd evek alatt kronikus csalankiutes is tarsult melle. Odaig jutottam hogy gyogyszer nelkul nem tudtam elkebzelni az eletem. Majd depresszios lettem tanulasi nehezsegekkel kuzkodtem. Egyszer elerkezett az a pont amikor belatta az orvosom is hogy szegeny 17 eves gyerek talan nemhiaba konyorog az allergia teszt utan. Ekkor 5 ev utan sikerult felirnia egy tesztet! Kiderult igazam volt mindvegig es allerias voltam a buza rozs tej es tojasfeherjere. Ekor kozolte velem egesz eletembe kell tartsam a dietat es talan megszunnek a tunetek ezzel elbocsajtott.

2 honapig szigoruan betartottam de semmi sem valtozott. Kinzo viszketes testszerte mwgmaradt. Orvosagot nem tudtam elhagyni mert nelkule megbolondultam. Kozben kutattam, orvosi konyveket olvastam es ekkor ratalaltam a paleo dietara. Ez pont karacsonykor volt. 1 het alatt letudtam csokkenteni a pirulakat. Minden masnap szedtem. Majd 1 honap mulva teljesen elhagytam es azota nem szedtem egyet sem!!! A viszketes megszunt a bor erzekenyseg sajnos meg nem, de mar ez is nagy csoda szamomra. Azota egyetlenegy gyulladt pattanasom sincs, verszegenysegem elmult,es sok egyebb tunet is.Szoval harcra fel, mindenki vegye sorsat a sajat iranyitasaba megeri! A mai vilagba sajnos mindenkit ccsakk a profit erdekel es ezaltal hogy jobban manipulaljak a tarsadalmat. 2013 karacsonyatol paleozok, a heten megyek ujra allergia tesztet csinaltatni kivancsi vagyok az eredmenyre.

Bocsi az ekezet nelkuli irasra,mobilon nehezen megy.

2014. jún. 2. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!