Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Hogy létezik hogy a baba olaj...

Hogy létezik hogy a baba olaj allergiás reakciót okoz?

Figyelt kérdés
14 hetes kismama vagyok, és a bőröm szépségének megörzése miatt vettem baba olajat, kétszer kentem be magam vele, és mára úgy nézek ki, mint ha pikkejeim lennének. Semmi újat nem használtam ezen kívül, így 100% hogy a baba olajtól ilyen a bőröm. Folyamatosan viszketek, piros kiütések vannak rajtam. Ha nállam ilyen reakciót vált ki, akkor mi történik egy babánál? Egyenesen fekélyes lenne tőle a gyerekem? Vagy hogy van ez? Mélységesen felháborít, és legszívesebben írnék a gyártóknak egy szép üzenetet. Borzasztó, mi lenne ha nem BABA barát termék lenne? Johnson's baba olaj amúgy, úgyhogy nem valami olcsó Tescos kence fince. Folyamatos fürdéssel és fenistil géllel próbálom vissza tartani hogy ne kaparjam magam véresre. Más is járt már így?

2014. ápr. 3. 11:47
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Bármire lehetsz allergiás. Ha a baba is allergiás rá, akkor pont olyan reakciókat vált ki, mint nálad, ha nem, akkor semmilyet. Keress illatanyag mentes olajat, azt használd.
2014. ápr. 3. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Sajnos a márka meg az ár egyáltalán nem garancia arra, hogy nincs tele szintetikus (és) allergén anyagokkal. Tájékozódj az összetevőkről,neten sokminden van, de elárulom, meg fogsz lepődni... :/
2014. ápr. 3. 12:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Parabénnek hívják az anyagot, ami nagy százalékban megtalálható benne. Hatása elég vitatott pont az allergizáló hatása miatt, egyesek rákkeltőnek gondolják, bár ez nem bizonyított. Maga a parabén sok kozmetikumban megtalálható, nézz szét a piperepolcodon, mert lehet kerülni kéne őket
2014. ápr. 3. 22:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Eddig semmivel nem volt problémám, szó szerint szinte semmire nem vagyok allergiás, azért is zavar ez, és a pici miatt. Még a mai napig is tiszta piros a mellkasom, mellem, és egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Viszket folyamatosan, naponta többször fürdök hogy enyhítsem a viszketést, fenistil gélel kenegetem, de nem múlik.
2014. ápr. 4. 17:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos a babáknak készült termékekben is találtak már kőolaj származékokat.Hazsnál gógynövény és természetes alapú testápolókat.Nekünk nagyon beváltak a stabilizált aloe vera alapúak.Pl a viszketésedre is jó lehetne a spray, vagy a krém változata.Bárányhimlőnél is nagyon bevált.Jobbulást!
2014. ápr. 5. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!