Gyakori orrdugulás, mit lehet tenni ellene?
18 éves fiú vagyok, régóta dugul az orrom (kb. 9-11 éves koromtól). Azóta számtalan orrspray-t alkalmaztam. (pl.:Vibrocil, Rhinospray, Nasivin, Stérimar, Air Wolf, Novorin, Nasonex, stb...): voltak köztük hatásosak, kevésbé hatásosak és teljesen hasztalanok is.
Allergiáim vannak, de az orrduguláson kívül más tünet nincs. 2 allergia vizsgálaton voltam, kb. 6 allergiát fedeztek fel, pl.: hörcsög, glutén, tej, és még pár dolog, amik nem jutnak eszembe... +a háziorvosom szerint inkább házi por.
Mások szerint (nem szakértők) talán valamelyik háziállat: macska bent van a házban, kutyánk is van, de nem jár be a házba+papagájunk és halaink is vannak.
Elvileg van orrsövény ferdülésem is.
Nem szezonális jelenség nálam az orrdugulás, mindig van, néha jobban, néha kevésbé.
Allergiás gyógyszert mindenesetre szedek: régebben Zyerteket, mostanában Claretint. (volt életem során 1-2 más fajta is, de ezt a 2-őt szedtem hosszabb ideig).
Kérnék ezek alapján tanácsokat, ötleteket, előre is köszönöm.
Mindenek előtt fül-orr gégészhez kell menni.
Én nekem orrsövény ferdülésem van. Vén vagyok ezért nem tanácsolják a műtétet. orrsprey-t használok már 5-8 éve. két fajtát. Nem érzem, hogy problémám lenne, de azért közelesen felkeresem a fül-orr gégészt.
Időnként használom az infra lámpát vagy napsugarat Az is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!