Szerintetek kaphat az ember anafilaxiás sokkot szúnyogcsípéstől?
Figyelt kérdés
Mostanában azt vettem észre, hogy amikor megcsíp egy szúnyog utána elkezd bizseregni a szám és mintha nem kapnék rendesen levegőt, összeszorulna a torkom, nehezebb lenne a nyelés. Nem zihálok se semmi, nincs bedagadva a nyelvem se semmi másom a csípés helyén kívül, de nem tudom, hogy én vagyok hülye vagy tényleg ez valami durvább allergia kezdete. (Esetleg pánikolok, mondjuk egy szúnyogcsípéstől minek…) Kiskorom óta bedagadnak a csípés helyei, de most idén volt először, hogy ezt érzem. A tünetek max. 1 óráig tartanak bár olyan 10-15 percen belül jóval enyhülnek és elvagyok. Ezt egyáltalán valahogy ki lehet vizsgáltatni? Háziorvosnak nem szívesen mondanám mert lehet a diliházba utalna be.szept. 2. 22:20
1/3 anonim válasza:
Nyugodtan mondd el a háziorvosnak. Már többféle betegséget terjesztő szúnyogok vannak. Nekem nagyon bedagadt a szúnyogcsípéstől a lábam, és a háziorvos nem nevetett ki, hanem azt mondta, ha másnapig nem javul a gyógyszertől, feltétlen menjek vissza.
2/3 anonim válasza:
Habár ritka, de lehetséges anafilaxiás reakció szúnyogcsípésre, egy doki sem fog dilinek nézni a tünetek miatt
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, jövőhéten amúgy is mennem kell az orvoshoz szóval lehet megemlítem neki és meglátjuk mit szól hozzá. Csak azt tudom elképzelni, hogy valamilyen karcolásos allergia tesztre fog elküldeni bár ilyen allergiát, hogy tesztelnek azt nem tudom elképzelni😅
szept. 3. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!