Akkor én most milyen élelmiszer összetevőre vagyok intoleráns?
Pár éve elhagytam a búzaliszt fogyasztását mert egyre súlyosabb emésztési gondjaim voltak tőle.
Arra gondoltam hogy biztosan gluténérzékeny vagyok, ezért áttértem a mandulaliszt a kókuszliszt és a bambuszrost liszt használatára.
Ezektől egyáltalán semmilyen emésztési gondom nem volt, viszont igencsak drágák..
Egy ismerősöm javasolta hogy használjak rizslisztet mivel abban nincs glutén és némileg megfizethetőbb.
Így is tettem, de meglepetésemre visszajöttek tőle az emésztési panaszaim (puffadás, szélgörcs, hasmenés, hasi diszkomfort érzés)
Na már most, ha a rizslisztben nincs glutén, de ugyanazokat a tüneteket produkálom tőle mint a búzaliszttől, akkor én most tulajdonképpen mire vagyok intoleráns??
Nem tudom, ezt ki kellene vizsgálni, de erre a GYAKORI nem alkalmas. Találgatni tudunk csak:
1.,a rizsliszt készítése során szennyeződhetett gluténnal, pl. nem használtak -csak erre célra használt- külön gépeket hozzá.
2.,nem is gluténérzékenységed van
A rizs es rozs is problema nekunk is !! Mi se esszuk
Mindketto kelul jodra.
Egy ismerősöm ismerőse gluténra, rizsre és szójára is érzékeny. De szennyeződés is lehet vagy teljesen más alapprobléma, nem is gluténérzékenység.
Kukoricalisztet próbáltad? Az is olcsóbb és gluténmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!