Hisztamin intolerancia gyanújával kihez forduljak?
Az interneten vannak letölthető hisztamin mentes ételek, étrendek, receptek.
Keress rá a google keresőben. Szerintem felesleges egy csomó pénzt kiadni még diatetikusra is.
Minden le van írva, még könyveket is lehet venni.
Önmagában a dao szint nem mutatja ki.. nekem ennél kevesebb volt. Ha pl sibód is van ami gyulladásban tartja a beled, akkor is alacsony lesz a dao..
A tuti az ha a dao melle külön nézed a hisztamint is. Ha nem akarsz rá költeni külön, próbálkozz 2-3 hétig a Hisztamin diétával: ha a core tünetek jelentősen javulnak/megszűnnek akkor érdemes egy kis ideig ezen maradni, majd idővel fokozatosan próbálkozni a tobbi fajta étellel is. Utóbbit azért, hogy tudd mit toleral/nem toleral a szervezeted.
A hisztamin étrend elsőre nehéznek tűnik, de kellő felkészüléssel azért nem a világvége és lehet ebben is azért változatosan enni (nekem ráadásul más intolleranciák is vannak, tehát még szűkebb volt a lehetőség, így beszélek)
Nekem erős kávésnak a kávéról volt a legrosszabb lemondani érte az időszakra. Sajnos mostanra megint sokat iszok és valószínűleg nem kéne ennyit innom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!