Orrsprayt miért nem lehet hosszabb ideig használni?
orrmelléküreg-gyulladásom van, aminek a kezelési ideje 3 hónapos is lehet.
A doki azt mondta, hogy lehetne gyorsítani szteroidos orrspray-vel, de azt inkább nem kértem.
Az állandóan eldugult orrom, és fejfájásom miatt nehéz ezzel együtt élni.
Sima orrspray-ra is nagyon jól reagál, ha befújom utána dől belőlem a takony.
De azt mondták, hogy 1 hétnél tovább nem lehet nasivint használni, én most kezdtem el 2 napja.
Mi lesz, ha mondjuk 2 hétig használom? Mire kell számítani? Mert erről sok infót nem találtam.
Addig akarnám használni, amíg nem javul meg.
(CT vizsgálat mutatta ki, hogy a fejfájást a gyulladás okozza)
Ha hozzászoksz akkor akkora dugulást okoz hogy képtelen vagy nélküle élni
Én az első télen amikor a gyerekem Bölcsis lett én meg dolgoztam, észre se vettem h hozzászoktam. Annyi teendőm volt h mindig fújtam amikor kezdett dugulni mert nem bírtam gondolkodni se ha nem kaptam levegőt. 4 tubussal vettem amikor megijedtem h már nathÁm sincs de képtelen vagyok fél napot ki kibírni nélküle.
Nagyon nehéz volt leszokni
Azóta tényleg nem használom 1-2 hétnél tovább
Most is el van dugulva, úgy, hogy nem használtam előtte.
Amúgy a krónikus orrdugulás okozta a gyulladást és attól van fejfájásom. Elég jól elmagyarázta a doktor.
Nem tudom mennyire könnyű hozzászokni, de mint az esetem is mutatja az sem jobb, ha félek használni és utána szteroidos dolgokat kéne használjak rá.
Remélem 1-2 hét alatt javul. Amit írtatok, hogy 2 hétig még határeset. Ha 2 hét után sem szűnnek a panaszok visszamegyek a dokihoz.
2 hétig még használhatod, de tovább tényleg ne, akkor se, ha nehezen bírod nélküle. Ha rászoktál, vagy ha még az alapprobléma nem múlt el, szteroidosra kell váltani. A kis dózisú, lokálisan alkalmazott szteroidnak nincs igazán mellékhatása.
Egyébként a szteroidoson kívül például az allergiára való orrspray-t is szabad tartósan használni (már amelyiket), kifejezetten a nyálkahártya-lohasztó az, amelyik hozzászokást okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!