Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Laktózintolerancia tünetei...

Laktózintolerancia tünetei meddig tartanak?

Figyelt kérdés

Reggel 10 fele ittam egy tejeskávét, mert anya szerint annyi tejtől nem lesz semmi bajom.

Lazább a székletem, puffadok és hányingerem is van.

Meddg tartanak a laktózérzékeny tünetek tejfogyasztás után?

És mit tudok tenni hogy ne fájjon a hasam?

2023. febr. 4. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Legközelebb szedj be a tejes dolog előtt laktáz tablettát.

A tünetek pedig változó meddig tartanak, fél-egy óra esetleg. Attól függ mennyire vagy intoleráns.

2023. febr. 4. 12:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha most utána bevettem 2 laktáz enzimet az fog segíteni? Nagyon zavar, mert eleve szorongok és ilyenkor a hasfájásom felerősödik.
2023. febr. 4. 12:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyit segíteni fog, de legközelebb előtte vedd be. Egyénenként változó hogy kinek mennyire súlyos a laktózérzékenysége. A kávénak pedig önmagában is van hashajtó hatása. Estére biztos jobban leszel.
2023. febr. 4. 12:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár óra
2023. febr. 4. 13:51
 5/7 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem általában azt a napot cseszi el, amikor megettem/ittam a cuccot.
2023. febr. 4. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam általában 1,5-2 óra alaphangon, és aztán az egész nap a görcsök miatt.

És nem kell hülyeségeket meghallgatni, hanem ha érzékeny vagy, vagy skipeled az ételt vagy enzim esetén beveszel egyet belőle.

Bár jobb lenne amúgy is kiiktatni, mert hogy MÉG most hat az enzim, egy dolog. Én egy pohár normál tejeskávét azzal együtt sem bírnék meginni következmények (görcs, puffadás stb) nélkül.

2023. febr. 5. 13:29
 7/7 Metionin ***** válasza:
100%
6. Ja, nekem is az enzim annyit segít, hogy ne f*ssam ketté a vécét de ugyanúgy fáj a hasam egész nap. Sokan azt hiszik, hogy csak bekapjuk a tabit és ehetünk mindent, hát jó is lenne :D
2023. febr. 5. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!