Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Helyi érzéstelenítő allergia...

Helyi érzéstelenítő allergia mivel helyetesíthető?

Figyelt kérdés

A következő problémám van , már kétszer volt erős allergiám helyi érzéstelenítőre egyszer a Novocai ra, másodjára a Lidocaintól, mind a kettőre anafilaxiás sokot kaptam és lila arccal keltem fel az orvosi asztalról jó bő 5 perc után. (Megviselt nagyon engem).

De most megint oda került a sor hogy fogorvoshoz kell mennem, hírtelen fogg a doki tudni adni olyan érzéstelenítőtt amire tuti nem lehet allergiás lenni, vagy fájó foggal kellesz járni a laborokat eredményekért?

Hasonló dologgal valaki szembesült már?

2022. dec. 3. 07:33
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Anaphilaxia után te nem kelsz fel onnan 5 perc múlva.
2022. dec. 3. 07:38
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Mondjuk én felhívnám az orvost és megkerdeznem tőle.
2022. dec. 3. 07:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Maga az eszméletvesztés az nem tartott 1-2 percnél több ideig, de a többi tünet amit kísért az fenn ált huzamosabb ideg!

Az orvos rögtön cselekedet Adrenalin ínjekciót adott be!

2022. dec. 3. 07:48
 4/8 anonim ***** válasza:
29%
3, majd hagyott utána azonnal felkelni és távozni. Ja.
2022. dec. 3. 07:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem hagyott távozni, egész este bent tartottak a kórházban.

Allergia ellen kezeltek.

2022. dec. 3. 09:52
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Hmm, hát fura történet, mert egy anafilaxia után már a másodikat illik elkerülni, tekintve hogy életveszélyes.

Tehát vagy a doki volt végtelenül szakmaiatlan, vagy nem elmítetted neki ő nem nezett utanna tehát hanyag, vagy te nem meséled jól.

Mindegy is

Kérdésedre a válasz, hogy van észter es amid tipusú helyi erzestenelítő.

Amid pl. A lidocain, mepivacain, ropivacain stb. (Aminek a nevében a -cain előtt van “i” betű.

A másik csoport az észter típusú. Benzocain, tetracain stb stb.

Ha allergiás vagy az egyik tipusra, akkor a másikat adják.

Mivel praktikusan szinte mindenhol a lidocain a standard, ami amid tipusú, ezért ha nem jó neked, akkor bármilyen egy észter típusút adnak be.

A fogorvosknak ezt illik tudni, és tudják is a legtöbben.

2022. dec. 3. 09:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak köszönöm a válaszát, most kivancsi leszek majd fogorvosnál mi lesz!
2022. dec. 3. 11:22
 8/8 A kérdező kommentje:

Ilyen Novocain, Lidocain allergia tesztett hol lehet végezni?

Szabolcs megyében nem találok ilyet! Legközelebbi pont hozzám hol lenne ahol lehetne érdeklődni?

2022. dec. 5. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!