Helyi érzéstelenítő allergia mivel helyetesíthető?
A következő problémám van , már kétszer volt erős allergiám helyi érzéstelenítőre egyszer a Novocai ra, másodjára a Lidocaintól, mind a kettőre anafilaxiás sokot kaptam és lila arccal keltem fel az orvosi asztalról jó bő 5 perc után. (Megviselt nagyon engem).
De most megint oda került a sor hogy fogorvoshoz kell mennem, hírtelen fogg a doki tudni adni olyan érzéstelenítőtt amire tuti nem lehet allergiás lenni, vagy fájó foggal kellesz járni a laborokat eredményekért?
Hasonló dologgal valaki szembesült már?
Maga az eszméletvesztés az nem tartott 1-2 percnél több ideig, de a többi tünet amit kísért az fenn ált huzamosabb ideg!
Az orvos rögtön cselekedet Adrenalin ínjekciót adott be!
Nem hagyott távozni, egész este bent tartottak a kórházban.
Allergia ellen kezeltek.
Hmm, hát fura történet, mert egy anafilaxia után már a másodikat illik elkerülni, tekintve hogy életveszélyes.
Tehát vagy a doki volt végtelenül szakmaiatlan, vagy nem elmítetted neki ő nem nezett utanna tehát hanyag, vagy te nem meséled jól.
Mindegy is
Kérdésedre a válasz, hogy van észter es amid tipusú helyi erzestenelítő.
Amid pl. A lidocain, mepivacain, ropivacain stb. (Aminek a nevében a -cain előtt van “i” betű.
A másik csoport az észter típusú. Benzocain, tetracain stb stb.
Ha allergiás vagy az egyik tipusra, akkor a másikat adják.
Mivel praktikusan szinte mindenhol a lidocain a standard, ami amid tipusú, ezért ha nem jó neked, akkor bármilyen egy észter típusút adnak be.
A fogorvosknak ezt illik tudni, és tudják is a legtöbben.
Ilyen Novocain, Lidocain allergia tesztett hol lehet végezni?
Szabolcs megyében nem találok ilyet! Legközelebbi pont hozzám hol lenne ahol lehetne érdeklődni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!