Laktózérzékeny vagyok? Miből lehet felismerni?
Sosem voltam nagy tej ivó, de al elmúlt 4-5 évben igen rákaptam a kukorica pehelyre. Az elején még nem volt semmi baj, de az elmúlt 2 évben már ha egy korty tejet iszok akár házi akár bolti rögtön kezd fájni gyomrom. De csak a tejjel vagyok így a sajtot(márha szeretném magában), tejfölt, pudingot, kefírt és vajat annyit ehetek amennyit akarok semmi bajom tőle. Most főztem egy kis tejbegrízt de mihelyst megettem úgy megcsapta a hasam hogy a wc ig alig értem el. Miutan le ment a folyamat a gyomrom megint el kezdett fájni.
U.i.: manapság a kukorica pelyhes úgy eszem hogy ki rakom tálba, a tejes flakont vagy zacskót ki rakom elé és szárazon lapátolom be. A szüleim röhögnek rajtam
A laktózintoleranciának is vannak fokozatai, úgyhogy akár lehetsz is.
Próbáld ki a laktózmentes tejet, és egyből kiderül. Csak az egy picit édeskés, arra figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!