Lehetséges, hogy a túlzott disznóhús - vagy a koffein fogyasztása miatt reped ki a szám sarka?
Július óta áll fenn ez a problémám. Gyógyszertárról gyógyszertárra jártam, míg végül egy magánbőrgyógyász felírt egy krémet, ami végre megszüntett a szájrepedésemet szeptember elején.
A probléma az, hogy ez a szájrepedés rendszeresen kiújul körülbelül két hét tünetmentesség után!
Ma elkezdtem gondolkodni, hogy milyen változások lettek az étrendemben nyáron, amiket előtte nem vettem észre.
Két gyanús élelmiszer - illetve anyag állhat az szájkirepedésem hátterében: a túlzott disznóhús fogyasztás július óta és a szintén július óta megemelkedett koffein fogyasztásom!
8 éve nyáron is ez volt! Akkor vörös "gyűrűk" jelentek meg szerte a testemen. Akkor is voltam bőrgyógyásznál, aki azt mondta, nekem kell rájönnöm mi okozhatja a kiütéseimet.
Míg végül rájöttem, hogy a rengeteg tojás! Amint abbahagytam a napi rántotta fogyasztását, szinte egyből eltűntek a kiütéseim!
Arra vagyok kíváncsi, van e valakinek hasonló allergiája - étel, ital - vagy bármilyen anyag - amitől a szája reped ki!
A túlzott szója fogyasztására is allergiás vagyok! A tünetei viszkető kiütés - vagy pattanások formájában jelentkeznek!
Ez is majdnem felnőttként derült ki.
Köszönöm! Az energizalók a "ludasak"! Egy bizonyos cégtől rendeltem őket és nagyjából mindkettőnek ugyanaz az összetétele!
Amikor nem iszom őket, szinte azonnal elmúlik a szájrepedés! Amint elkezdem újra inni valamelyiket, még aznap újra kireped a szám széle!
Valami anyag van bennük, amire érzékeny a szervezetem és kedvez a gombás fertőzésnek! Ki is dobom a terméket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!