Csalánkiütés mennyi idő alatt múlik el?
Sziasztok
23 hetes várandós vagyok.
Tegnap előtt reggel arra ébredtem, hogy a karjaim és a lábaim tele vannak apró, egyáltalán nem viszkető piros kiütésekkel. Előző este még semmi baja nem volt.
Elmentem a bőrgyógyászhoz: meleg + terhesség, elmúlik.
Ebbe én nem tudtam belenyugodni, meg igazából meg se nézett rendesen, így ma elmentem egy másikhoz.
Ő azonnal azt mondta, hogy csalánkiütés, amit valamilyen allergia okoz, valamit ehettem, amire most terhesen érzékenyebb vagyok.
Irt fel antihisztamint, amire azt mondta, pár napig szedhető, nem kell aggódni. Ezt időközben a nőgyógyász is megerősítette.
Plusz diétát irt elő.
Találkozott már valaki ilyennel? Tud ártani a babának?
Mennyi idő, mire elmúlik?
Ma reggelre kicsit jobb lett, de délután megint rosszabb. Igaz, egész nap melegben voltam kénytelen lenni.
Az orvos által adott antihisztamin hatni fog.
Nem értem. Voltál orvosnál. Miért itt kérdezed meg, amit tudni szeretnek? Itt nem orvosok kommetelgetnek.
Nem úgy néz ki, mint a csalánkiütés, inkább olyan, mint amikor melegben izzad az ember és ilyen pöttyös lesz.
Amúgy ha a gyógyszer nem segít, akkor nem csalánkiütés.
Valóban ilyesmi szokott lenni borotvalkozás után, ha a penge nem a legjobb.
Én is erre gondoltam, de megjelent olyan helyen is, ahol nem szőrtelenítek, pl alkar, belső comb.
A bőrből egyáltalán nem emelkedik ki, ha végig húzom rajta a kezem, teljesen sima.
Azért tettem fel itt a kérdést, mert két orvos mondott kétfélét, gondoltam hátha itt van, aki saját tapasztalatot is tud megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!