Mi okozhatja, hogy kb 2 éve minden ételtől rettenetesen felfúvódom és nem tudok megkönnyebbülni? Többi lent.
Naponta 7-8x van székletem, teljesen változatos az állaguk.
Mindig olyan érzésem van, hogy még "maradt bent".
Volt kolonoszkópiám és gyomortükrözésem is (nem emiatt, hanem 2 évvel ezelőttig vér is jött és a vérzés okát keresték. Belső aranyér okozta, ezt gumigyűrűvel leszedték). Szóval a vizsgálatok eredménye alapján polipokat találtak, de hogy többi tüneteimet mi okozza, arra nem találtak szervi elváltozást. IBS-re gondolnak. Most hetek óta nem eszem semmi glutén, laktóz, fruktóz tartalmút. A felfúvódás javult, de napi 5-8 széklet maradt. Mit csináljak? Tapasztalatok?
1. Vezess táplálkozási és tüneti naplót!
2. Keress fel egy jó gasztroenterológust a panaszaiddal és a régi eredményeiddel!
3. Végeztesd el a kiírt vizsgálatokat: pl általános vérkép, allergia vizsgálat laktóz és fruktóz kifújásos tesztek stb.
4. Utána az eredmények ismeretében keress fel egy dietetikust! Mert vaktában találgatva diétázni veszélyes.
De hogyha bármilyen vizsgálatot akarsz csináltatni, előtte ENNED KELL a puffadást okozó ételekből is, különben fals lesz az eredmény.
Én is cöli vizsgálat előtt 3 hónapig muszáj voltam terhelni a szervezetemet. Gyakorlatilag majd beledöglöttem, úgy fájt sokszor, de így mutathatta csak ki a vizsgálat az intoleranciát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!