Lassan 3 hete taknyolódom, mi lehet ez?
Sziasztok!
Nincs rossz közérzetem, nem köhögök, se hőemelkedés, se láz, erős vagyok. Nem elviselhetetlen (munkában nem zavar, napközben szinte be sincs dugulva az orrom), a szemem pl. nem viszket, nem könnyezik, de azért zavaró esténként, reggelente, főleg mert az orrsövényferdülésem miatt az egyik oldal kényesebb. Javarészt átlátszó, de ha hosszabb idő után nem fújom ki (pl. reggelente) akkor sárgásabb a cucc. 31 éves vagyok, és tudtommal nincs semmilyen allergiám. Az egész február végén kezdődött, orvoshoz ezzel, ebben az időszakban nem nagyon szeretnék elmenni.
Lehet, hogy valami allergia-féle mégis kialakulóban van? Elhúzódó nátha? Volt valakinek hasonló? Tipp esetleg, mit szedhetnék?
Köszi!
31/N 🌷
Nekem például így nyilvánult meg:
1. eset: náthás voltam, használtam és mikor már nem voltam náthás, akkor is dugult az orrom, muszáj volt fújnom bele és ez tartott 2 hónapig, azalatt több üveggel elfogyott.
2. eset: ez a legfrissebb. Októberben náthás lettem, elkezdtem használni, december elején is használtam, de akkor már a szemem is pirosodott, a szemhéjam viszketett az orrom meg úgy dugult, hogy levegőt nem kaptam és közben folyamatosan folyt, mintha víz folyt volna.Mellette ahogy befújtam, 10-15 tüsszentés követte (azelőtt csodáltam azokat, akik háromnál többet tudnak tüsszenteni egymás után :)). Közbe feszítő érzés volt az orromban. Ott azt hittem, hogy már az agyvizem folyik ki, annyira folyt az orrom (nekem ha folyik az orrom akkor nyúlósan, nem ilyen vizesen). Itt elhatároztam magam: leteszem az orrsprayt és nem fogom használni. Na az első 3 nap olyan volt, mintha több év telt volna el,borzasztó. Utána bementem a gyógyszertárba, elmeséltem a problémámat és kaptam tőlük Rhinopantenia sprayt. Az egy nyálkahártya helyreállító, regeneráló vitaminos készítmény. 2 napig fújtam 1-1 alkalommal az orromba és az 5. rhynospray mentes napomon újra kaptam levegőt :)
Januárban viszont újra viszketni kezdett a szemem és tüsszögtem az ágyamban és takarításkor,így a fül orr gégész küldött allergia vizsgálatra, ahol kimutatták a port. Most pedig újra a Mometason... :) Nálam így jött ki az orrspray-függőség,hogy az orrom saját ellenségévé vált. Senkinek nem kívánom sem azokat a hónapokat, míg használja, sem azokat a napokat, amikor próbál megszabadulni tőle
Az orrnyálkahártya hozzászokik, "ffeldagad" nélküle
És folyton használnia kell az illetőnek,csak azzal érzi jól magát "örökre"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!