Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ha inzulinnal kezelem magam...

Ha inzulinnal kezelem magam mert cukorbeteg vagyok akkor ha megcsip egy darázs belehalhatok?

Figyelt kérdés

ma 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem függ össze.
ma 11:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Darázscsípéstől csak akkor lesz bajod, ha allergiás vagy a darázscsípésre... Nem tudom, hol értek össze a drótok a kis fejedben, hogy ezt így összekombináltad, de kevered a szezont a fazonnal...
ma 11:45
 3/3 anonim ***** válasza:
75%

A kettő teljesen más. Nem minden allergiás cukorbeteg, és nem minden cukorbeteg allegiás.

Valszeg nem vagy súlyosan allergiás, aki EpiPent kap, az extrémebb eset.

A darázscsípés az anafilaxiás sokk tud lenni, ha allergiás vagy, ez a szervezet túlérzékenységi reakciója.

Erre szoktak kapni epipenben egy lórugásnyi szteroidot ami életben tartja őket a kórházig.

Nekem legutóbb amikor csípésem volt, ez két nap volt infúzión.

Annyi még, hogy ugyanazt az epinephrit tartalmazó esetleg más más dózisú epipent kapjuk darázsra, mogyoróra, stb mert ez nem ellenanyag, csak egy átmeneti lökés, hogy túlélje a kórházig.

ma 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!