Más is fuldoklik a maszkban vagy csak én vagyok ennyire szerencsés?
Én szabály szerűen érzem, hogy mikor kilélegzem az elhasznált levegőt és visszaütközik ez a maszkról, hogy nagyon melegem lesz utána. Plusz azért, mivel szemüveges is vagyok, bepárásodik a szemüvegem.
Lehet, hogy a legtöbb ember mutáns, azért nem tűnik fel nekik, hogy a saját széndioxidját szívja vissza.
#5 egyszerű anatómia, a testedben meleg van.
" a kilélegzett levegő körülbelül 16% oxigént, 4,0% széndioxidot tartalmaz."
Miről is beszélünk?
5: ezt konkrétan cáfolták - laboratóriumi kísérlettel, egy német kutatóintézetben!!!!
Úgyhogy nem kell a riogatás!
Én is kövér vagyok de kapok benne levegőt. Persze 35 fokban én is fulladoznék benne, de ilyen hidegben kifejezetten jól is jön hogy nem fagy le az arcom.
Nekem az a nagy problémám vele hogy párásodik benne a szemüvegem és nem látok semmit.
Pszichésen persze nagyon kellemetlen tud lenni, főleg ha úgy érzed, ez az egész rád van erőltetve, mert úgy minden tünetet erősebbnek érzel. Egy kicsi levegő tényleg a maszk alatt marad, amit kifújtál, de ez elenyésző a tüdőd térfogatához képest. Abba is érdemes belegondolni, hogy egy embert életben lehet tartani úgy, hogy belefújod azt a levegőt, amit te kifújsz. Meg amúgy a tüdő sem lesz teljesen üres, mikor kifújtad a levegőt, marad benne valamennyi, normál légzésnél elég sok. Ahhoz képest már nem oszt, nem szoroz a maszk alatt maradó kicsi levegő.
Nekem két tényleges problémám szokott lenni. Az egyik, hogy ha maszk van rajtam, elfelejtek inni. Aztán csak azt veszem észre, hogy fáj a fejem, fáradt vagyok stb. Biztos a maszktól! ---- ja nem, csak nem ittam.
A másik, meg ha hirtelen veszek levegőt, és a számra tapad teljesen a maszk. Na az fullasztó. De még egyszer sem fulladtam meg tőle, és a maszkot se szippantottam be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!