Szerintetek hibázott a nővér? 1 hete teljes fájdalomban vagyok...
Előző hét szombaton húgyúti fertőzésre kaptam egy ceftriaxone injekciót. Az injekció előtt allergia tesztet csinált a nővér, a karomnál szúrt meg és megjelölte, utána pedig valamit a bal szemembe csöpögtetett ami eszméletlenül égette a szemem... 10 perc utána a karomnál megnézte hogy bepirosodott-e, és mivel nem megkaptam az injekciót.
Eddig nem is volt semmi probléma de másnapra a bal szemem teljesen bepirosodott, és eszméletlenül viszked, fáj és könnyezik. E-hét kedden voltam vele szemészeten ahol azt mondták hogy kötőhártya-gyulladás lehet baktériális vagy virusos nem tudják. Kaptam antibakteriális szemcseppet meg gyulladás csökkentő cseppet... Csütörtökre se javult semmit, erre egy másik szemészhez mentem el és azt mondta hogy valószinüleg az irritálhatja a szemem amit a nővér előző hét szombaton rakott bele... Szerintetek mit rakhatott bele? A ceftriaxone injekcióbol egy kicsit?
Mert a ceftriaxon injekció biztonsági útmutatójában ez vanÉ
"H319 Súlyos szemirritációt okoz"
"SÚLYOS SZEMKÁROSODÁS/SZEMIRRITÁCIÓ - 2. kategória"
Elvileg három kategória van
Category 1 Súlyos szemkárosodást okoz (Visszafordíthatatlan)
Category 2A Súlyos szemirritációt okoz (21 napon belül helyre áll)
Category 2B BSzemirritációt okoz. (7 napon belül helyre áll)
Nem tudok elképzelni mást mit rakhatott a szemembe... arról hallottam már hogy bőr tesztet végeznek injekció előtt, de hogy a szemembe?
Szerintetek mi történhetett_
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!