Kb 2 hónapja vettem észre hogy mikor lefürdök akkor egy idő után elkezd a melkasom kipirosodni és random helyeken csalánkiütésem lesz. Ez utobbi eddig is elő szokott jönni a nap folyamán bármikor de a piros folt a mellkasomon csak fürdéskor jön elő. Használtam már több fajta tusfüdőt, néha jobban néha kevésbé jön elő. De ma például már több 10ft os nagyságú fehér folt is volt rajtam.
A csalankiutest vizsgaltak? Az etelektol szokott lenni.
A piros folt nem torulkozes utan lesz? En mas emberekben keltettem mindig riadalmat azzal, hogy konnyen nagyon piros lesz a borom szinte erintesre is. Es ha figyelem, akkor annal inkabb.
Egyszer mas miatt egy idos professzor vizsgalt, es nagyon erdekelte ez a kipirosodas. O azt mondta, ez idegrendszer. Az en hatamon nem lehet fat vagni.
Persze mas termeszetu, mutasd meg orvosnak.
Amugy nagyon erzekeny a borom. A legjobb a regi sima szappan, de azzal napi szinten nem az egesz testem mosom. Kulonben csak melegvizzel. Es testapolo kell utana.
2020. máj. 22. 15:58
2/7 A kérdező kommentje:
Nem törölközés után van hanem fürdés közben. Minnél tovább vagyok a vízben annál jobban kijön. Mikor megtörölközöm az után kb 10-15 perc alatt elmúlik.
2020. máj. 22. 17:48
3/7 A kérdező kommentje:
A kiütést látta már orvos de nem vizsgálta, tudtommal allergiás sem vagyok. Egyedül a toll, pór atka amire pozitív volt a teszt de a mindennapokban nem látom hogy ezekre allergiás lennék.
2020. máj. 22. 17:49
4/7 anonim válasza:
Nekem a hasam és az alkarom volt ilyen (ráadásul marhára viszketett is). Nekem a natúrkozmetikumok segítettek, azóta nincs ilyen bajom
2020. máj. 22. 18:42
5/7 anonim válasza:
Nekem is ez van, csupán attól, hogy meleg a víz. Nekem hisztamin probléma és máskor ha kimelegszem, akkor is jön a csalán az egész testen, de a mellkason pont kevésbé. De neked nem biztos, hogy ettől van, simán lehet csak érzékenyebb a bőröd. A mellkason amúgy is az. Én például ha megvakarom a mellkasom vagy a nyakam még 10 percig simán vörös egy nagy foltban. Szóval lehet csak a lezúduló víz irritálja. Bár az gyanús, hogy nap közben máskor is kijön a csalán:/ Mitől szokott kijönni?
2020. máj. 24. 00:03
6/7 A kérdező kommentje:
fogalmam sincs.mindig máskor jön ki aztán pár perc/10 perc és elmúlik.
2020. máj. 24. 15:16
7/7 anonim válasza:
Nekem is voltak hasonlók, nekem az Avon termékeitől jött ki. Kisebb kiütések, bepirosodott az egész bőröm és viszketett is.
Lehet érzékeny a bőröd és bizonyos összetevőket nem bír vagy akár a törölköző is okozhatja, mert annak az anyagát nem bírod.
Lehet, hogy eddig még ellenállt a tested, ezért nem jöttek még ki korábban ilyen tünetek.
Nekem állatszőrre jött ki allergiám, pedig előtte sosem volt ilyen problémám. Sajnos ezek kialakulhatnak, de el is múlhatnak! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!