Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Újszülött véres széklet ,...

Újszülött véres széklet , tejallergia ? Van itt akinek tejallergiás az újszülöttje ? Vagy esetleg véres volt a baba széklete ?

Figyelt kérdés

Kisfiam született , még a korházban súlyvesztesége miatt kapott tápszert , ezután a székletében véres nyálkás valami volt , az orvos erre azt mondta tejallergia így engem is diétára fogott és tejalergiásoknak való tápszert irtak fel.Már haza engedtek sajnos a tejem egyre kevesebb de tegnap még sikerült kipréselnem kb 20-30 ml amit oda is adtam a babának majd délutánra újra véteset székelt arra gondolok ehettem valami tejeset bár probáltam oda figyelni :( az orvost hítvam hétfőre be kell mennem egy széklet mintás dobozért és papirokért elküldik tenyészésre de én nagyon aggódom a tejallergia tényleg véres székletet okoz ?

Ilyen pici korban lehetséges? Más tünete nincs jó kedvü nem sír

A tápszeres kakija zöld és sürűbb , az anyatejes mindig sárgás volt és amiben a vért fedeztem fel szintén sárga ezért gondolom h az anya tej miatt lehetett és h valami olyat ettem én :/

És a tej allergia tényleg ezt ki lehet nőni ?

jan. 11. 05:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Mit mond az orvos?!

Ez a lényeg.

jan. 11. 05:46
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

A tejfehérje allergia nyelőcső és gyomor tünetei

Reflux: a tej által indukált gyulladás miatt a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol égő, viszkető érzést okoz.

Általános gyomor panaszok: hasi fájdalom, puffadás, hányinger, hányás, hasmenés, véres széklet.

jan. 11. 05:47
 3/10 anonim ***** válasza:
jan. 11. 05:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Minden olyan ételt mellőznöd kell, amiben tejet dolgoztak fel.

Pl a pogácsát is, amihez az élesztőt tejben futtatták fel.

Főzeléket, stb.

jan. 11. 05:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát igazából már elengedem az anya tejes táplálást mert egész napi fejésből lesz estére 20-30 ml és minden nap egyre kevesebb felesleges ennyi szenvedés ilyen kis mennyiségű tej miatt főleg h még ennyi bajt is okozhat ezek szerint pedig :(

1. Es : Az orvos mit mond ? A házi orvos most elküld vegre tenyésztésre , de ilyeneket kérdezett h nem e fáj a füle nem értem az higy kapcsolodik a véres széklethez de nyilván nem vagyok orvos a főorvos pedig azt mondta ez tuti tejallergia de nem küldött semmilyen kivizsgálásra

jan. 11. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Az anyatej a legjobb. Nem biztos, hogy (csak) tejallergia okozza a bajt, úgyhogy érdemes többféle tápszerrel próbálkozni. Pepti, Pregomin, Neocate, stb. Biogaia cseppet is ajánlják. Az anyatej a legjobb a babának, abban vannak olyan anyagok, amelyek a tápszerekben nem. Szoptatási tanácsadó segíthet szaporítani, de lehet, hogy orvoshoz is érdemes menned vele, ha nem indul be. A tejallergia kinőhető.
jan. 11. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, okozhat véres székletet és általában kinövik. Nem csak a tehéntej egyébként, a tojás, szója, glutén is például okozhatja. Akár két hét is lehet mire teljesen kiürül a tejfehérje, szóval ha diétázol nem feltétlenül szűnnek meg a tünetek azonnal.

De nem kell pánikba esni egy kis vér miatt. Még azokban az esetekben is az anyatejes táplálást javasolják, amikor nem tudják a véres székletet megszüntetni, mert pl. nem derül ki, mire allergiás a baba. Ilyen esetben a baba vasszintjét időnként ellenőrizni kell de ennyi.

Szóval nyugodj meg, ez nem katasztrófahelyzet, csak ijesztő, érthető okokból. De ha szoptatni nem tudsz csak fejsz, lehet hogy napi negyed deci miatt nem érdemes vacakolni, fejni, mosogatni, diétázni...

jan. 11. 13:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom (tam) felesleges minimális mennyiségű anyatej miatt kockáztatni és szenvedni kb 80 néha 100 ml re van igénye a babámnak egy etetés alatt a tejem pedig kb 3-4 fejés alatt gyült 20 ml elenyésző … és pedig eleinte sokkal több volt de azóta nem kapott anya tejet természetesen most jön vissza a tejem és egyre több kezd lenni …nem is én lennék viszont nem merem adni neki

Mennyi idő alatt ürül ki az anya tejből az allergén ?? Ha esetleg sikerülne elég anyatejet lefejni ujra jo lenne tudni h már kitisztult e és nem okoz majd problémát a kicsinél :(

jan. 12. 02:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Máris adhatod neki a tejedet.
jan. 12. 06:29
 10/10 anonim válasza:
Kérdező, a vesszőről hallottál már?
jan. 13. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!