Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bátyám új felesége ki akarja...

Bátyám új felesége ki akarja tenni Anyánkat a házából?

Figyelt kérdés

A csaj nincstelen volt, egy három másikkal megosztott albérletből jött megtakarítás nélkül. Családi haláleset révén örököltünk pénzt, amiből a bátyám szülői segítséggel vett egy nagyon szép lakást. Persze a fele így a csajé lett. Anyánk egyedül él egy nagyobb házban a zöldövezetben. A kisfeleség először elkezdett panaszkodni, hogy a születendő gyereknek udvar kéne, majd duruzsolni kezdte a bátyámmal együtt, hogy cseréljék el a lakást-házat. Anyánk menjen a kis lakásba, legalább nem kell füvet nyírnia, úgyse bírja már. Rendesen zsarolják, hogy a születendő gyereküket milyen hátrányok fogják érni, saját szobája se lesz, ilyesmik.

Már lassan bele is fog menni. A feleségem hívta fel a figyelmemet, én erre nem is gondoltam, hogy ebben az esetben a 180 m2-es ház+2000 m2 telek helyett egy 50m2-es lakás felét fogom örökölni. A ház ér vagy 90 milliót jelenleg Budapesten, a lakásuk meg 25-öt kb.

Nem szólhatok bele Anyánk döntésébe, de nem értem hogy lehetnek ilyen szemetek valakik. Hogy a saját anyját kitenné a házából! Mit kéne tennem? Arra gondoltam, hogy kerek-perec megmondom, hogy a ház felét most írja a nevemre, aztán csináljanak amit akarnak. Ha neki jó lesz így abban a lakásban .......

2019. jún. 24. 09:06
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Tisztázzuk!

A testvérem örökölt pénzt! Majd a készpénzzel és az Anyánktól és Nagyitól kapott készpénz kiegészítéssel odamentek egy lakást megvenni, ami 50-50%-ban tulajdona hivatalosan, papíron a bátyámnak és a feleségének!

Ezt a lakást akarják átiratni Anyánk nevére, majd Anyánk házát 50-50%-ban a sajátukra, az unokára hivatkozva!

2019. jún. 24. 10:38
 12/28 A kérdező kommentje:
A szülői ajándékpénzről nincs papír!
2019. jún. 24. 10:39
 13/28 anonim ***** válasza:
55%

9-es, neked kellene átolvasnod még egyszer:

"Családi haláleset révén örököltünk pénzt, amiből a bátyám szülői segítséggel vett egy nagyon szép lakást"

Tehát mindketten kaptak az örökségből egyformán, és a testvérének kiegészítették a szülők. Tehát különvagyon. Azt nem írja a kérdező, hogy ő is kapott-e pluszt az örökségen felül...

Amúgy meg hiába követelné a ház felének a ráírását, mert az nem örökség amíg az anyja él. Ha az anyja eladja, és hátralévő életében utazgatni akar, akkor az az ő döntése! Hisz ha mindkét gyereke megállapodott, és van ingatlanjuk, akkor miért is kellene még rájuk hagyni egy csomó pénzt? Szóval akár el is verheti az életében, ha ezt szeretné.

Tehát itt a kérdező akarja a saját anyját "kisemmizni"...

2019. jún. 24. 10:41
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

11-re:

"A testvérem örökölt pénzt! Majd a készpénzzel és az Anyánktól és Nagyitól kapott készpénz kiegészítéssel odamentek egy lakást megvenni, ami 50-50%-ban tulajdona hivatalosan, papíron a bátyámnak és a feleségének!"

Nagy marhasag volt batyad reszerol, hogy nem kizarolag a sajat nevere vette. Hisz az egesz az o penze volt. De ez legyen az o baja.

"Ezt a lakást akarják átiratni Anyánk nevére, majd Anyánk házát 50-50%-ban a sajátukra, az unokára hivatkozva!"

Ez valoban a te kisemmizesedre megy ki! Szerintem negyszmekozt beszelj anyukaddal errol. Mondd neki, hogy csereljenek lakohelyet nyugodtan, de maradjanak igy a tulajdonviszonyok. Ha anyukadat nem tudod meggyozni, akkor mondd el neki, hogy ez igazsagtalan veled. Ha o partner abban, hogy a batyad kisemmizzen, akkor a jovoben ne varjon segitseget toled, barmi baja lesz.

2019. jún. 24. 10:48
 15/28 anonim ***** válasza:
7%

Összebeszélsz minden marhaságot.

Családi haláleset révén örököltünk pénzt, amiből a bátyám szülői segítséggel vett egy nagyon szép lakást. Persze a fele így a csajé lett

MIért is? Ha a tesód vette, akkor az övé.

Attól meg, hogy lakást cserélnek, egymáséban laknak, azt fogod örökölni, ami anyád nevén van. Hányszer segítettél neki füvet nyírnhi, stb?

2019. jún. 24. 10:50
 16/28 anonim ***** válasza:
11%
Na már a kérdező is belekeveredett a kis kamu sztorijába. Miért nem lehet értelmesen eltölteni a nyári szünetet? Uncsi már ez a sok kitalált sztori.
2019. jún. 24. 10:55
 17/28 anonim ***** válasza:
37%

Bátyád szépen be lett palizva, részvétem :(

Nem szeretek szart kavarni, de valahogy úgy kéne keverni a kártyákat, hogy a nő elhúzza a csíkot és a bátyádhoz kerüljön a gyerek, különben meg fog kopasztani titeket ez a cemende.

2019. jún. 24. 12:23
 18/28 anonim ***** válasza:
32%
Nezd, anyád megteheti.
2019. jún. 24. 12:56
 19/28 A kérdező kommentje:

Nagyon rosszindulatúak vagytok sokan! Mibe kavarodtam bele? Hogy nem szóról szóra írok le mindent? Leírtam hogy a lakás fele a csajé (nem vagyok hülye, hogy ne tudnám az öröklési és tulajdonjogi viszonyokat). Nem véletlenül írtam hogy a fele a csajé lett és pont.

Nem akarok senkit kisemmizni, de Anyánkat betenni egy kis lakásba és elvenni amiért dolgozott. Nem normális dolog! Én nem kaptam semmi plusz pénzt, testvérem kapta mert sírt, hogy nem tudják az örökség mellett sem megvenni azt a lakást, így kipótolták neki! Az 50% meg a csaj nevén lett! Azt mondta, hogy ő nem költözik be, csak ha a nevére lesz írva, mert ő úgy van bebiztosítva. Ha egyszer lecserélné a testvérem, akkor nem marad ott az idejét rááldozva üres kézzel már öregebben. Ezt ő mondta így!

2019. jún. 24. 16:52
 20/28 anonim ***** válasza:
34%

Most már biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb ajándék a gyerekemnek, hogy egyke...

Te meg kérdező: anyukád talán fogyatékos? Vagy nem nézed ki belőle, hogy el tudja dönteni, mi a jó neki,? Nem lehet vele felnőtt módjára megbeszélni a félelmeidet?

2019. jún. 24. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!