Állandóan a bátyámról álmodok, mit tehetnék?
Bátyám (28 éves volt) két hónapja halt meg. Azóta minden este vele álmodok. Csakhogy ezek az álmok szörnyűek. Mindig azt álmodom, hogy bánt. Mindig meg akar fojtani, van hogy sikerül elkapnia, van hogy csak futok előle. Nagyon hiányzik, de így úgy érzem soha nem fogom tudni elengedni őt, ráadásul már aludni is félek. Gyomorgörccsel fekszem le, mert tudom, hogy ő róla fogok megint álmodni. Teljesen kivagyok már, nem alszok, nem eszek, és nem tudom mit tegyek. Valaki tudna segíteni?
L/18
Fogadd őszinte részvétemet.
Hadd kérdezzek annyit, hogy a halála váratlan volt, vagy lehetett rá számítani? Illetve nem volt-e valami elintézetlen dolgotok még egymással?
Részvétem. :(
Szerintem az iránta érzett gyász és fájdalom az, ami "fojtogat" és "bánt" téged valójában, ez jelenik meg az álmodban szimbolikusan úgy, mintha maga a testvéred csinálná ezt. Az álmok valahogy ilyen furák. Persze az is természetes, hogy ezek az álmok ebben a formában szörnyű érzéseket váltanak ki. Ha tényleg 2 hónapja gyötörnek ezek a rémálmok, akkor szerintem is kérd egy pszichológus segítségét.
Ha fulladás következtében hunyt el, az szintén okozhat olyasmit, hogy azt álmodod, fojtogatnak. Még akkor is, ha tudod, hogy a testvéred kómában volt, amikor életét vesztette.
Nagyon sajnálom :(
Ha magadtól nem tudsz rövidesen megbírkózni ezzel a dologgal, akkor keress pszichológust.
Ugyanebben a cipőben jártam tavaly. Váratlanul halt meg a bátyám 38 évesen. Én is sokáig álmodtam vele és hónapokig őt láttam az utcán mindenhol. Idővel "jobb" lett. Egyre ritkábban álmodom vele.
Mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt. Nekem végül nem kellett pszichológushoz fordulnom, de ha te szükségét érzed, egyáltalán nem szégyen, vagy gyengeség segítséget kérned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!