Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehetne segíteni neki?

Hogy lehetne segíteni neki?

Figyelt kérdés

A 14 éves húgomról lenne szó. Szegény elég csenevész, vékony, nagyon alacsony, visszahúzódó, csendes típus, viszont hihetetlen okos.

A osztálytársai sokat bántják, amiért alacsony és nagyon vékony, illetve strébernek nevezik, holott ő nem tanul sokat, egyszerűen csak nagyon jó eszű. Nehezen megy neki a barátkozás, csak iskolán kívűli barátai vannak, azokból is csak kettő, általában velem és anyukámmal szokott lenni. A lányok tesi órán futás közben rendszeresen fellökik, megalázzák, mert a korához képest elég fejletlen, elveszik a dolgait, az ebédjét, vagy az innivalóját stb...

A szüleink már voltak bent az iskolában az osztályfőnöknél, hogy tegyen valamit, de semmi sem történt. Szeretnék neki valahogy segíteni, hogy kicsit boldogabb legyen, hogy ne legyen ilyen visszahúzódó és többet tudjon barátkozni, de bármit próbáltam eddig, az nem nagyon sikerült. Probálkoztam már a barátnőim és az ő vele egyidős testvéreikkel programot csinálni, ott sem nagyon kapcsolódott be a beszélgetésbe, csak csöndben ült és figyelt. Hétvégente mindig elviszem valahova, mozi, vagy koncert, ilyenkor hívok másokat is, ezeket nagyon élvezi is, de ilyenkor is csak velem beszélget, csak velem van. Én lassan elköltözöm és egyetemre megyek, és félek, hogy mivel nem látom majd annyit, nem is lesz rá annyi időm, még magányosabb és visszahúzódobb lesz mint most? Mit tudnék még tenni érte? 20/l

2019. márc. 31. 14:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%
Igy van, gimiben is meg valtozhat... uj emberek, uj suli... siman meg is lepodhetsz, ha esetleg megvaltozik nagyon. Em is csendes voltam, kozepiskola vegere, szakma utan raadasul nagy lett a szam is, kozepiskolaba eljartam baratokkal stb. :) o is kinyilik majd, ne felj.. remenykedjunk jo tarsasagba keveredik :)
2019. márc. 31. 15:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem voltam soha csendes típus, viszont ellenben kövér kislány voltam, folyamatosan piszkáltak általánosban. Aztán elkerültem középiskolába, ahol olyan barátokat találtam, akikre bármikor számíthatok.

Simán lehet, hogy az osztálytársai kiközösítették első-második osztályban, és ez meg is maradt a mai napig. Középiskolában már érettebb osztálytársai lesznek, nem valószínű, hogy ki fogják közösíteni, biztosan talál barátokat.

😊🙌

2019. márc. 31. 16:15
 13/17 anonim ***** válasza:
31%
Általánosba jár? Kellene neki egy gimis pasi, aki érte jön és felvághat vele. A HP-k mindig szívatni fogják, ha látják rajta, hogy áldozat típus.
2019. márc. 31. 16:26
 14/17 A kérdező kommentje:
Gondoltam már arra is, hogy esetleg bemegyek, és helyre teszem azokat a lányokat, de félek csak tovább rontaná a helyzetet, és nem akarok neki ártani.
2019. márc. 31. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:

A szüleid jelentkezzenek be a helyi Pedagógiai Szakszolgálatba. Időnként indítanak kamaszok számára csoportokat, ami pont az ilyen gyerekek számára ideális megoldás lehet. De az sem kizárt, hogy először egyéni foglakozásra volna szüksége.

Privát pszichológust is lehet keresni, de ott nagyon figyelni kell, hogy tényleg megfelelő végzettsége legyen az illetőnek, mert egy hirdetésbe bárki bármit beleírhat, és itt bizony ártani is lehet.

2019. márc. 31. 17:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves 20L!

Elkéne beszélgetni a terrorizáló egyénekkel. A késöbbiek során nyomot hagyhat a hugodban.

Annyira kellemetlen azt olvasni, h b***tatják a másikat... A qrva anyjukat! 23F

2019. márc. 31. 20:03
 17/17 anonim ***** válasza:

A húgod a leírtak alapján nem egy átlagos személyiség, emiatt más az életfelfogása, és speciálisabb, szűkebb az érdeklődési köre is. Az kifejezetten tetszik, hogy művészlélek. Az ilyen emberekben tipikusan több és komolyabb érzelem rejtőzik, pont emiatt sebezhetőbbek is. Itt valószínűleg az lesz a vége, hogy végig kell szenvedje azt a sulis időszakot, amit muszáj, majd később a saját kezébe veheti a képességeit, tudásait. Ő lehetne az a nő, aki nem fiatalon, hanem később találja meg a boldogságot, és nem az a tipikus fiatalon kiégett, kibulizott, kelekótya leányzó.

A megoldás olyan közösségben rejlik, ami passzol az ő érdeklődési körével.

2019. ápr. 1. 00:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!