Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Amíg otthon laktatok, nálatok...

Amíg otthon laktatok, nálatok hogyan volt elosztva a házimunka, te vagy a testvéred végezte a többet, esetleg normálisan meg volt oldva?

Figyelt kérdés
2019. jan. 5. 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Mindent én csináltam,mivel apukám szavajárása volt h a nő selejt konyhába való meg dugni,anyám meg részegen semmit se tudott kezdeni magával se nem h a háztartással,apám ezért velem próbálta helyettesíteni úgy is ha érted mire gondolok... :(

Szépen eltűntem otthonról..

A férjemmel mindent megosztunk közösen.. Ez a normális ugyanis hogy mindenki kiveszi a részét mindenből.

2019. jan. 5. 16:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Borzalmas, sajnálom. Néha látom a hozzászólásaidat és elképedek miken kell átmennie egyes embereknek.
2019. jan. 5. 16:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk megosztva volt köztem és tesòm közt

Takarítástol főzésig minden (min2en fiukvagyunk)

Fater meghalt muter dolgozott megaztán miis és amig eggyütvoltunk és mindenki dolgozott akkor meg fontossági sorrendben

Aki előbb hazaért és nemvolt pl kaja akkor nekiált főzni a másik akkor mosott teregetett...muszàlyvolt belerázòdni de nemis baj szerintem...igy most láton h jòttett

2019. jan. 5. 16:56
 4/7 Metionin ***** válasza:
100%
Tesóm nem lakott velünk (féltesó, másik országban él) szóval én csináltam és anyám. Apám nem csinált semmi "női" dolgot, szerinte az ő dolga a fűnyírás meg a favágás, előbbi nyilván csak nyáron, utóbbi évente 2x. Evés után úgy áll fel hogy még a széket se tolja be maga után. Nekem 7-8 éves koromtól már takarítani kellett, általában felsöpörni apám után az almot (morzsát ilyesmit) a konyhában meg a teraszon, kint a járdát, letörölgetni bent és a teraszon a műanyag székeket. Emellett mindig körbejártam a házat egy ronggyal mielőtt anyám hazaért a munkából és letöröltem apám zsíros kézlenyomatait a konyhabútorról, ajtóról, hűtőről meg ahol összefogdosta. Erre azért szoktam rá, mert ha nem volt tisztaság mire anyám hazajött, akkor azért verés járt. Sokszor jártam úgy hogy mindent megcsináltam, leültem tanulni és mialatt tanultam, fater valamit összefogdosott vagy bement sáros cipővel és amikor anyám hazaért és meglátta, azonnal engem vett elő hogy nem takarítottam ki. Ő a főzést nem adta ki a kezéből de amikor nagyobb lettem (10 fölött) akkor már pl. a zöldséget is meg kellett pucolni mire hazaért. Meg kihordani a mosott ruhát és kiteregetni miután elértem a szárítókötelet. Nyáron gyomlálni, kapálni, gereblyézni kellett. Mosogatni is beállított párszor, aztán visszavonta mert nem mosogattam el rendesen, utólag miután 2 év vergődés után kaptam szemüveget, rájöttem hogy csak nem láttam rendesen a koszt az edényen.
2019. jan. 5. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

A nővérem a saját szobájáért, a fürdőért és a folyosóért felelt. Ezenkívül ki és bepakolta a mosogatógépet

Én most ugyanezt csinálom, mert a nővérem már elköltözött. Amíg itt lakott, addig én a saját szobámon kívül a nappalit kaptam.

Lehet mondani, hogy ő több helyiséget kapott, de egy folyosót lényegesen könnyebb megcsinálni mint a nappalit. Szóval szerintem jól lett elosztva a házimunka. Apu a kertet csinálja, anyu pedig a háztartás többi részét. Nyilván besegítünk egymásnak ha megkérnek rá.

Heti 3× 20-30 perc házimunka nem megterhelő

2019. jan. 5. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk enyém volt a főzés -anyu sokáig dolgozott- és a mosogatás, a húgomé a törölgetés és a porszívózás. Jó elosztás volt, nem volt vele problémánk
2019. jan. 5. 18:13
 7/7 anonim ***** válasza:

2-en vagyunk lányok, apukánk nevelt fel minket.

A házimunka 80%-a rám jutott, 15%-a apámra, a maradékot meg a hugom nagy kegyesen elvégezte. Ez többnyire kimerült abban, hogy a saját szobáját felporszívózta, a saját ruháit leszedte a szárítóról, meg a saját tányérját elmosta, és ennyi.

Apám mindig azzal jött, hogy "amit ő csinál, abban nincs köszönet, mert mindent csak kapkodva, hányaveti módon csinál meg, én meg legalább rendesen". Ezzel le is volt tudva a dolog, maradt minden rám. tesóm meg röhögött a markában, hogy miközben én végzem a munka nagy részét, ő az ágyon fekve netezik meg a körmét lakkozza. 22 éves koromig tűrtem ezt, akkor sokalltam be, és költöztem el.

2019. jan. 13. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!