Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Homokba dugjuk a fejunket?

Homokba dugjuk a fejunket?

Figyelt kérdés
Van egy autista novere a paromnak, felnott, nagyon kiemelkedoen funkcional, rendesen lehet vele bezelgetni, semmi baja latszolag, de burokban el. Nem megy busszal, nem megy egyedul sehova, nem lehet sok idore otthon hagyni. Miert? nem tudom, mert tud fozni is, haz korul mindent megcsinal, neha vannak munkai is. Anyukajaval el, aki aktiv kereso, ertelmisegi (az egesz csalad az). A dolgokrol nem beszelunk sosem, nem tudni, mi lesz vele,hogy es hol fog majd elni, ki fog rola gondoskodni, illetve arrol sem beszelunk, miert is kellene rola gondoskodni? Nem tudom mennyire volt komoly a baj, miert, mikor, hol diagnosztizaltak. Annyi biztos, hogy magantanulo volt es kituno, de szocializalodni csak online sikerult neki illetve a csaladdal. De velunk eljon mindenhova, rendezvenyekre, moziba, setalni, turazni, kiallitasra, egyutt tomegkozlkedik, de allitolag egyedul nem. Mit lehet tenni ilyenkor?
2018. nov. 26. 10:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

Azt csodálom, hogy pároddal négyszemközt nem lehet erről őszintén beszélni? Ha nem, akkor bocs, de a kapcsolatotokat is minősíti ez!

Erős a gyanúm, hogy a lány tudna egyedül tömegközlekedni, tudna egyedül többféle munkát is végezni, otthon lehetne hagyni egyedül. Egyvalamit nem tudna: igazodni egy csapathoz, elviselni kollégákat maga körül. Tehát neki valamilyen egyedül végezhető munka lenne jó. Ezerféle lehetőség van erre is.

Nagyon egyetértek azzal, hogy az anyja fo..ik a jövőjétől, azért nem hozza szóba. És magához láncolta a lányt, ahelyett, hogy próbálna számára ablakot nyitni a világra. És ezzel persze nem tesz jót a lánynak.

Mondom, szerintem négyszemközt a párodat kérdezd. Ha kitér előle, akkor legalább annyit mondjon meg, hogy ők erről szoktak-e beszélni az anyukájával, vagy mindenkit készületlenül fog érni a helyzet, ha a mama már nem tud vele lenni.

2018. nov. 26. 14:52
 12/15 A kérdező kommentje:
a parommal lehet, igazabol itt a csalad a gond, nem o nem beszel rola, hanem a tobbiek. Testverek, szulok. Mi megbeszeltuk, szerintunk be kellene integralni ot, de valahogy nem jon elo ez a tema sosem. Eleve mi ketten mondtuk azt, hogy nalunk elhetne, barmikor ha ugy adodik.
2018. nov. 26. 16:36
 13/15 anonim ***** válasza:
59%
Milyen végzettsége van neki?
2018. nov. 26. 18:02
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

A párod az anyukájával és a többi testvérrel nem tudja ezt megbeszélni? Én a helyében mindenképp kiprovokálnám (akár veszekedés árán is), hogy végre beszéljünk erről.

Szerencsésebb, ha a párok másik tagja nincs jelen ennél a beszélgetésnél. Ez a család belső ügye, egymás közt viszont nem szabadna tabuként kezelni.

2018. nov. 26. 22:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Egyetertek, hogy ezek belso ugyek, nyilvan nagyon is erdekel, de az o dolguk, hogy dontsenek vagy beszelgessenek legalabb errol...pont a diszkrecio miatt nem akartam komolyabban feszegetni a temat en magam. A vegzettsege? A lanynak tobb is van, o is ertelmiseginek szamit az en szememben. Es szokott is dolgozni, csak olyasmit, ami nem igenyel kimozdulast. Koszi a valaszokat, vannak akik nagyon melle lottek, de en nem pontoztam senkit lefele.
2018. nov. 27. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!