Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Homokba dugjuk a fejunket?

Homokba dugjuk a fejunket?

Figyelt kérdés
Van egy autista novere a paromnak, felnott, nagyon kiemelkedoen funkcional, rendesen lehet vele bezelgetni, semmi baja latszolag, de burokban el. Nem megy busszal, nem megy egyedul sehova, nem lehet sok idore otthon hagyni. Miert? nem tudom, mert tud fozni is, haz korul mindent megcsinal, neha vannak munkai is. Anyukajaval el, aki aktiv kereso, ertelmisegi (az egesz csalad az). A dolgokrol nem beszelunk sosem, nem tudni, mi lesz vele,hogy es hol fog majd elni, ki fog rola gondoskodni, illetve arrol sem beszelunk, miert is kellene rola gondoskodni? Nem tudom mennyire volt komoly a baj, miert, mikor, hol diagnosztizaltak. Annyi biztos, hogy magantanulo volt es kituno, de szocializalodni csak online sikerult neki illetve a csaladdal. De velunk eljon mindenhova, rendezvenyekre, moziba, setalni, turazni, kiallitasra, egyutt tomegkozlkedik, de allitolag egyedul nem. Mit lehet tenni ilyenkor?
2018. nov. 26. 10:53
1 2
 1/15 anonim válasza:
32%

Szerintem magadtól is tudod a választ!

Vagy veletek fog élni, vagy egy otthonban, ha meghal az anyja. De mindenképpen a ti pénzetekből, hacsak nem örököl.

2018. nov. 26. 10:58
 2/15 A kérdező kommentje:

Tobben is testverek es mas rokonok is vannak, de mi szivesen befogadjuk, igazabol nem ezt akartam tudni :)

Hanem az elejetol: mikor/hogyan lehet elkezdeni beszelgetni az o jovojerol, allapotarol, a multrol, miert tabutema ez egy szereto es ertelmes csaladban?

2018. nov. 26. 11:03
 3/15 anonim válasza:
44%

Azért tabu, mert fosik az anyja, hogy mi lesz vele. És fél, hogy senki nem akarja majd befogadni.

Gondolj bele, veletek él majd 30-40-50 évig? Mi lesz, ha ápolásra szorul? Mi lesz, ha nem telik rá? Mi lesz, ha elváltok?

Ettől félnek.

2018. nov. 26. 11:19
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk hazasok, csak nagycsaladosok, nagy hazban :)

Elferne, igazabol siman elnenk vele, jo fej, en nagyon birom, kedves termeszete van. Igy is banunk vele, erzi, hogy szeretjuk, meg szerintem mindenki. A bajom azzal van, hogy tervezni igy eleg nehez, abban a korban van, hogy dolgozhatna, lehetne onallo is, legalabb ki lehetne vegre probalni, hogy megy-e neki, de ha el se kezdunk rola beszelni... en probaltam egyszer, ot kerdezni, nem jonne-e oda dolgozni, ahol en vagyok, elnevetgeltek vegul, nem vette komolyan senki.

2018. nov. 26. 11:35
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

1. Mennyi idös a párod növére?

2. Milyen végzettsége/foglalkozása van, miböl él?

3. Diagnosztizálták nála az autizmust, vagy csak valaki egyszer rámondta, hogy az? (Ugyanis olyasmit is írtál róla, ami nem feltétlen jellemzö)

Elöször ezekre a kérdésekre kellene válasz, másodszor a szüleivel meg a pároddal - a növére nélkül -, kellene elöhozni a témát, elsösorban a párodnak kellene belekezdeni.

Az, hogy nem igazán tart kontaktust senkivel, önmagában nem gond, föleg, ha online vannak kapcsolatai, akkor ugyanis azért nem teljesen tehetetlen.

Emellett - ha tudod a tényleges diagnózist -, utána tudsz keresni a neten, hogy milyen gondoskodásra lehet szüksége, illetve kereshetsz olyan szakembert, akivel tudsz arról beszélni, hogy milyen olyan autistával foglalkozni napi szinten, mint ö.

2018. nov. 26. 11:59
 6/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ők, a család már beszéltek róla, csak veled nem beszéltek róla, mert nem gondolják, hogy ez rád tartozna, (legalábbis most még).
2018. nov. 26. 12:05
 7/15 A kérdező kommentje:

Utolso:

ezt nem tudom. Lehet.

Elotte:

elvileg diagnosztizalt, regebben gyogyszereket is kapott valamire, de homalyosak az ismereteim, pont a tema kenyessege miatt.

2018. nov. 26. 12:11
 8/15 anonim ***** válasza:
97%

Ezekre még soha nem kérdeztél rá a párodnál?

Mondjuk nála kellene kezdened. Ezt mind megkérdezheted töle.

2018. nov. 26. 12:40
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
nem egyértelmű? fogyatékos, azért vannak ilyen hülyeségei hogy nem képes elmenni egyedül sehova. hogy mi lesz vele? felnőtt ember? akkor vagy egyesül eltartja magát, vagy otthonba vonul. de nehogy már ti fizessetek érte. miért nem dolgozik?? nem a ti kötelességetek hogy egész életében a se g g ét nyaljátok, csak mert retardált.
2018. nov. 26. 12:56
 10/15 anonim ***** válasza:
48%
Lehet, hogy a lánynak semmi baja, csak az anyja fél az egyedülléttől és magához kötve nevelte. Közben meg otthon folyamatosan súlykolja a lányba, hogy csúnya és úgyse kellene senkinek.
2018. nov. 26. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!