Homokba dugjuk a fejunket?
Szerintem magadtól is tudod a választ!
Vagy veletek fog élni, vagy egy otthonban, ha meghal az anyja. De mindenképpen a ti pénzetekből, hacsak nem örököl.
Tobben is testverek es mas rokonok is vannak, de mi szivesen befogadjuk, igazabol nem ezt akartam tudni :)
Hanem az elejetol: mikor/hogyan lehet elkezdeni beszelgetni az o jovojerol, allapotarol, a multrol, miert tabutema ez egy szereto es ertelmes csaladban?
Azért tabu, mert fosik az anyja, hogy mi lesz vele. És fél, hogy senki nem akarja majd befogadni.
Gondolj bele, veletek él majd 30-40-50 évig? Mi lesz, ha ápolásra szorul? Mi lesz, ha nem telik rá? Mi lesz, ha elváltok?
Ettől félnek.
Nem vagyunk hazasok, csak nagycsaladosok, nagy hazban :)
Elferne, igazabol siman elnenk vele, jo fej, en nagyon birom, kedves termeszete van. Igy is banunk vele, erzi, hogy szeretjuk, meg szerintem mindenki. A bajom azzal van, hogy tervezni igy eleg nehez, abban a korban van, hogy dolgozhatna, lehetne onallo is, legalabb ki lehetne vegre probalni, hogy megy-e neki, de ha el se kezdunk rola beszelni... en probaltam egyszer, ot kerdezni, nem jonne-e oda dolgozni, ahol en vagyok, elnevetgeltek vegul, nem vette komolyan senki.
1. Mennyi idös a párod növére?
2. Milyen végzettsége/foglalkozása van, miböl él?
3. Diagnosztizálták nála az autizmust, vagy csak valaki egyszer rámondta, hogy az? (Ugyanis olyasmit is írtál róla, ami nem feltétlen jellemzö)
Elöször ezekre a kérdésekre kellene válasz, másodszor a szüleivel meg a pároddal - a növére nélkül -, kellene elöhozni a témát, elsösorban a párodnak kellene belekezdeni.
Az, hogy nem igazán tart kontaktust senkivel, önmagában nem gond, föleg, ha online vannak kapcsolatai, akkor ugyanis azért nem teljesen tehetetlen.
Emellett - ha tudod a tényleges diagnózist -, utána tudsz keresni a neten, hogy milyen gondoskodásra lehet szüksége, illetve kereshetsz olyan szakembert, akivel tudsz arról beszélni, hogy milyen olyan autistával foglalkozni napi szinten, mint ö.
Utolso:
ezt nem tudom. Lehet.
Elotte:
elvileg diagnosztizalt, regebben gyogyszereket is kapott valamire, de homalyosak az ismereteim, pont a tema kenyessege miatt.
Ezekre még soha nem kérdeztél rá a párodnál?
Mondjuk nála kellene kezdened. Ezt mind megkérdezheted töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!