Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van valaki hasonló szituba? .

Szabina0329 kérdése:

Van valaki hasonló szituba? .

Figyelt kérdés
Páromnak van egy "nagy"lánya 12éves. El vált a lány anyjától a párom mert ő talált magának egy német faszit nem is ez a lényeg. Márciusba meg született a közös kislányunk is. Szülés elött egy nappal a nagyra rájött a féltékenység. Azt mondta nem a kislányal van baja hanem az apjával eltelt 8hónap azóta 0kontakt. Lehet hogy az anyja tömte tele a fejét. Az anyja szerint az apjához jönni veszélyes kb 20 perc gyalog fiuzni nem.!!!Ha találtkozunk a városba kb mint az idegenek. Nem köszön ránk se néz, mintha nem is ismerne. Véleményekre tapasztalatokra lennék kíváncsi
2018. nov. 5. 21:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Ez ilyen esetben teljesen normalis talan az apukanak kellene vele valahogyan beszelni kozos program vagy ilyesmi egy pont ennyi idos gyereknek amugy is sok valtozas van az eleteben ha meg pluszba ilyenekkel van nehezitve (elvalt szulok, anyja, uj pali anyunal, feltestver) akkor ez egy teljesen varhato viselkedes. Nem tud mit kezdeni a helyzettel ezert igy reagal nyilvan ebben az anyanak is szerepe van o erre csak valoszinu rasegit. A kulcs a 12lany es az apa kapcsolata. Ha valahogy talan kozelebb kerulne a lanyahoz megoldodna a dolog.
2018. nov. 5. 22:07
 2/16 anonim ***** válasza:
34%

Ez egy tankönyvi testvérféltékenység, mert a kicsire irányuló figyelem a nagylánytól vonódik el. Ez akkor is pont ilyen, ha a szülők közösek.

Van szakirodalma, és szakembert is meg lehet kérdezni, hogyan lehet zökkenőmentessé tenni a kistestvér érkezését a nagyobb gyermek számára.

2018. nov. 5. 22:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hagyhatta az apa, hogy 8 hónapig 0 kontakt legyen?

Nem hívta fel?Nem kereste?Nem ment érte?

2018. nov. 6. 06:47
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Én bevonnám az apuka segítségével a kistestvér "gondozásába" kb észrevétlenül.

Átjön... Vagy áthívjátok... Úgy csinálnék, hogy mindenképp az ő segítsége kell, de azt finoman és csak akkor tudja meg. Apuka maradjon velük a kicsivel először 2 órát, apuka bénázzon direkt a pelenkázással, etetéssel stb. és éreztesse a naggyal, hogy ő is fontos és nagyon hálás, hogy segít most, és nagyon ügyes. Felhívni a nagy figyelmét... Látod, hogy néz rád...te leszel a példaképe stb.

A bénázást kell megjátszani, a többi mind igaz.

Fogja meg. Segítsen alkalmanként tisztába tenni, babakocsit tolni, etetni, fürdetni, játszani hármasban stb. Ha látja milyen aranyos egy kisbaba valójában nem is fog haragudni idővel. Anyuka amíg nyit a kicsi felé a nagylány lehetőleg távolról legyen jelen, ill. egy ideig inkább ne, mert a nagynak az így túl sok változás. Akkor nem fog nyitni.

Elmondatnám az apukával a nagyobbnak, hogy ahogy ő is látja sajnos semmi sem biztos vagy állandó az életben. A testvére viszont mindig a testvére marad. Az a kapcsolat egy életre szól. Erős kötelék, a a legjobb barátságnál is lehet jobb. Nem veheti el senki, de csak rajta múlik, hogy ez a kapcsolat milyen lesz, mert vannak dolgok amik rajtunk múlnak és vannak amik nem. A pici nem tehet semmiről és ha megengedni neki ő mindig és nagyon fogja szeretni a nővérét ahogyan ti is.

És hogy mindenképpen lett volna kistestvére, de arról senki nem tehet, hogy nem akkor és attól akitől ő jobban örült volna. Ezért nem kell haragudnia a picire vagy rád, vagy rá.

Amikor cukiskodna vele a kicsi, egy idő után oldódna a problémája vele.

Elmennék az iskola elé a picivel gyakran érte. Elhívnám mekibe, vagy amit szeret. Pizza stb. Ilyen korban ugye nagyon válogatnak. Amit a legjobban szeret. Oda. Az osztálytársai meg a gyerekek általában imádják a piciket. Nálunk a 1o éves kisfiam fél iskolája rajong a kislányért a kezdetektől. Ő meg nagyon büszke rá, pedig ő kijelentette 8 éven át, hogy biztosan nem kér kistestvért.

Egy idő után biztosan büszke lesz rá, hogy az ő kis tesója milyen cuki, és mennyien odavannak érte. Simogatni fogják ott meg tapperolni, jön a baci is, de ettől csak erősebb lesz az immunrendszere és nem akkor lesz beteg, mikor mennél vissza dolgozni beadod a bölcsibe vagy oviba és 2-3 héteig beteg 1 hét szünettel 3 hónapig kb. Mint mindegyik az elején új közegben.

Én ezt próbálnám ki... Hátha

2018. nov. 6. 07:24
 5/16 anonim ***** válasza:
58%
Valahogy el kell neki magyarázni (olvastam valahol), hogy a szeretet nem olyan, mint egy torta, amire ha minél többen vannak egy embernek egyre kevesebb jut! De a szülők is hibásak, mindketten.
2018. nov. 6. 07:54
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát, hallod, szép kis párod van, főleg ilyen szitációban, hogy féltestvér születik, hogy hagyhatta ennyire eltávoldoni magától a nagylányt? Ő a felnőtt neki kellett volan megkeresnie, programokra vinni, többet is, mint eddig, hogy ne érezze azt , hog yő most már felesleges, le lett cserélve. Nem az anyja hibás, hiába próbálod azt állítani, hogy lehet, hogy az tömte ltele a fejét...Mit tudott mondani, amit a lány nem tapasztalt meg tesközelből? Nem a Te gondod megoldani a helyzetüket, hanem az apjának kellene apaként viselkednie, és ezt követően jöhetnél te is a képbe. Még rendes családban is kihívás lehet a testvérféltékenység, nemhogy a mozaikban! És sosem a gyerek hibás...
2018. nov. 6. 08:37
 7/16 anonim ***** válasza:

Most nem leszek népszerű, de ha a lány nem akart kistestvért, akkor nem fog megbékélni, hiába minden nyalizás neki.

Persze, lehet a helyzeten javítani, de gondoljatok már bele, ő, aki eddig egyetlen gyerek volt, most kész helyzet elé van állítva. Nesze, itt egy tesó, akár kell, akár nem, ráadásul rá több figyelem irányul, a lány teljesen úgy érzi, hogy ő már nem fontos az apjának, aki ezt a 8 hónappal be is bizonyította. Innen már nehéz jól kijönni, főleg, ha anyuk ais rásegít.

Egy kicsit tapasztalatból beszélek, az én fiam sem kellett testvérnek a párom gyerekének, itt is tömte anyuka rendesen a fejét, hogy "téged már nem szeret az apa, csak a kisfiút" stb. az lett az eredménye, hogy semmi kapocs nincs köztük. Most már a fiamnak sem hiányzik egy apai nagytesó. Így maradt. Ha nekik jó, nekem is, és elfogadtam, és nem erőltettem rá a nagyra a kicsit. Nem akart jönni, kevesebb dolgom volt vele. Foglalkozzon vele az apja, ha neki fontos.

Kérdező: próbálkozhattok azért változtatni a helyzeten, de ha nem megy, fogadd el, könnyebb lesz úgy neked.

2018. nov. 6. 08:39
 8/16 anonim ***** válasza:
Megy az elidegenítés ezerrel nàlatok. Én is elváltam, de jóban vagyok az exemmel. Van egy közös fiunk, aki 15 éves és egy négy éves kislányom az “új” páromtól. A kettejük kapcsolata tökéletes, imádják egymást. Ehhez momdjuk kellett, hogy a fiam anyja ne uszítsa a fiamat stb. Az exemnek és az új férjének is most születik majd gyereke és mi mindent megteszünk, hogy elősegítsük a kapcsolatuk helyes irànyba való fejlődését. Nem kell hozzá sok, csak egy kis érzelmi intelligencia.
2018. nov. 6. 08:39
 9/16 A kérdező kommentje:
#6,os kb ugy ha fel ment hozzá az anyja rendört hivott zaklatásért stb.. telefont el vette a lánytól.
2018. nov. 6. 08:58
 10/16 A kérdező kommentje:
#8 helyes ez így normális korrekt
2018. nov. 6. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!