Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nincsen türelmem testvéremhez,...

Nincsen türelmem testvéremhez, sajnos egyszerűen nem tudom szeretni már, mit tegyek?

Figyelt kérdés

10 éve romlott meg a kapcsolatunk, azóta hullámzó volt, de inkább lefelé..

Még a saját szüleink is beismerték, hogy empátia együttérzés alig van benne, csak az jólét érdekli, a láblógatás és a nagymenő társasága. A menő haverját felköszöntötte például szülők pénzéből, engem és őket (tőlük kap pedig pénzt) évek óta nem.

Pedig szigor volt bár inkább én éreztem ezt, én voltam az idősebb nekem kellett mindig több felelősséget vállalni. Mostanában kezdtek a szüleim puhulni, amikor pedig tényleg a sarkukra kéne állniuk.

Annyiszor hazudott már mindenkinek, lopott és utána mintha semmi sem történt volna úgy viselkedik. Utóbbi évben normálisabb lett látszólag. Reménykedtem. De megint kiderült hogy nem érdeklik mások nagyon. Csalódtam magamban is, mert mások sokkal többet elnéznek testvérüknek, de ez nekem nem megy. Egyszerűen nem tudom szeretni, tiszta szívből. Nem bántom. Csak kerülöm, ha hazalátogatok. Szerintem nem is érti.

Hasonló helyzetben lévők, ti megbocsájtotok, megbocsájtottatok a testvéreteknek?

Változott a helyzet idővel vagy örökre ilyen marad?

2018. okt. 24. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:
93%
Én és a testvérem, bár teljesen más okból kifolyólag, nem tartjuk a kapcsolatot. Családi programokon szoktunk találkozni, de olyankor hamar el is köszön valamelyikünk. A szüleink nem szólnak bele. Számomra ő már csak egy idegen, érzéseim felé - haragon kívül- nincsenek. Megbocsátani nem tudok, így ez a helyzet sosem fog változni.
2018. okt. 24. 14:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. Nem én pontoztalak le..
2018. okt. 24. 15:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem voltam a testvéremmel jóban, pár éve már a "kötelező" beszélgetések is elmaradtak. Teljesen más világ vagyunk, és úgy döntöttünk (nem kimondva) hogy nem kell egymást szeretnünk és megértenünk csak mert közös szüleink vannak.
2018. okt. 24. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!